0
RSS

Articole

Crème brulee
Crème brulee

Crème brulee este un desert franţuzesc care seamănă bine cu tradiţionala cremă de zahăr ars din copilărie, însă are un aer ceva mai... elegant. Nu presupune nimic complicat dar, deşi ingredientele sunt cam aceleaşi, crème brulee şi crema de zahăr ars se prepară şi arată diferit. 

Porchetta
Porchetta

Porchetta - friptură din carne de porc, foarte aromată este o specialitate italienească pregătită încă din timpurile îndepărtate ale romanilor şi se spune că a fost una dintre mâncărurile preferate ale împăratului Nero. De atunci până în prezent a fost adaptată - uneori complicată, alteori simplificată, dar gustul specific a dăinuit în timp. 

Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată albă
Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată albă

Fructele de pădure şi ciocolata albă, în formula reţetei de cheesecake sunt elementele de senzaţie (gustativă şi excelentă, evident)! Te invităm la curiozitate, să încerci un desert delicios, arătos şi potrivit pentru toate ocaziile. Unde mai pui că nu are nevoie de cuptor pentru a fi pregătită!   

Oala sub presiune – pe bună dreptate “oala-minune”
Oala sub presiune – pe bună dreptate “oala-minune”
Ne place să mâncăm dar să nu îmbătrânim în bucătărie gătind şi curăţând cu orele. Perfect logic, şi de ce am face treaba asta, dacă există o metodă de gătit care să îmbine utilul cu plăcutul, cu “gustosul”, cu “sănătosul” şi cu “rapidul”, în deplină siguranţă? Exact, n-are rost atâta vreme cât se poate găti sub presiune cu ajutorul unei oale speciale, nu sub presiunea timpului.
Supă cremă de pui și ciuperci
Supă cremă de pui și ciuperci

Se spune că supele de pui au calităţi tămăduitoare, mai ales dacă sunt pregatite cu dragoste. Aşa că îţi propunem o supă cremă de pui şi ciuperci, perfectă pentru această perioadă a anului. Cremoasă, lejeră şi delicioasă este o variantă minunată de prânz sau cină care va fi pe placul tuturor, inclusiv pe al tău, pentru că nu necesită mult timp de gătire.

Frappuccino de caramel cu crocant de bomboane
Frappuccino de caramel cu crocant de bomboane

Rece, dulce și energizantă, această bautură poate fi servită pe toată durata zilei, chiar și în zilele reci de iarnă. Alege un moment liber în care să poți savura un Frappuccino de caramel cu topping de frișcă și bucățele crocante de bomboane, pe cât de aspectuos, pe atât de gustos, servit într-o cană elegantă!

Limonadă de iarnă
Limonadă de iarnă

Contrar a ceea ce se crede, limonada este excelenta și iarna, datorită aportului ridicat de vitamina C și antioxidanți, care te feresc de răceli și gripă. Limonada devine o soluție salvatoare în situații când te trezești cu musafiri neașteptați, fiind o alternativă rapidă și naturală la sucul din comerț.

Pizza cu mozzarella, ciuperci și pepperoni
Pizza cu mozzarella, ciuperci și pepperoni

Puține mâncăruri sunt astăzi mai faimoase și mai apreciate decât pizza. Toată lumea iubește pizza. Indiferent dacă ești fan dovedit care nu concepe să își diversifice dieta cu altceva sau o persoană mai atentă cu ce mănâncă, din când în când tuturor ni se face poftă de acest preparat tipic italienesc. Vezi mai jos una din rețetele cu ingrediente clasice și ușor de preparat.

Ingrediente pentru 1 pizza făcuta pe o tavă de 32 cm.

Ingrediente aluat:

  • 220 g faină;
  • 5 g sare;
  • 5 g zahăr pudră;
  • 10 g drojdie (proaspătă sau uscată);
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 10 cl apă caldă.

Ingrediente sos de roșii:

  • 3 linguri sos de roșii;
  • 1 lingură ulei de măsline; 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit;
  • 1 vârf de zahăr pudră;
  • sare și piper după gust.

Ingrediente conținut:

  • 200 g mozzarella;
  • 100 g ciuperci mici feliate; 
  • 100 g pepperoni feliat;
  • 50 g ceapă feliată (~o ceapă medie);
  • 50 g brânză rasă;
  • 10 măsline verzi;
  • 1 ardei gras verde.

Timpi:

  • Timp de pregătire: 40 min

Cum se face:

Pasul 1: Amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia.

Pasul 2: Turnați uleiul de măsline și apa caldă.

Pasul 3: Frământați amestecul, folosindu-vă mâinile, până ce obțineți un aluat moale și puțin elastic.

Pasul 4: Presărați făina pe tava de pizza și întindeți aluatul direct pe suprafața acesteia.

Pasul 5: Amestecați sosul de roșii cu uleiul și cu usturoiul zdrobit. Adăugați zahăr, sare și piper, după gust. Puneți sosul rezultat pe aluatul de pizza.

Pasul 6: Tăiați mozzarella în felii și așezați-le pe aluat. Adăugați măslinele, feliile de ceapă și bucățelele de ciuperci.

Pasul 7: Feliile subțiri de pepperoni le distribuiți în mod uniform pe aluat, împreună cu brânza rasă.

Pasul 8: Introduceți preparatul la cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 240°C (460°F).

Tips:

  • Adaptați rețeta la dimensiunile tăvii de pizza: renunțați la 1/4 din cantitate, pentru tava de 30 cm sau la 1/3 din cantitate, pentru tava de 26 cm.

Vă urăm poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa:

Somon la grătar cu salată de mango
Somon la grătar cu salată de mango

Somonul este un pește gras, dar foarte sănătos, ideal pentru o cină copioasă, dar dietetică în același timp. Preparat la grill, somonul capătă un aspect dungat foarte frumos și un miros deosebit. Peștele proaspăt se prepară în doar cateva minute, așa că nu veți aștepta prea mult această cină delicioasă.

Macarons
Macarons

Celebrul desert franțuzesc rafinat care se savurează cu fiecare îmbucătură te duce cu gândul la după-amieze romantice și la răsfățul împreună cu cei apropiați. Un deliciu pe care îl poți găti și tu, urmărind cațiva pași simpli și făcând totul cu drag. Se fac mai ușor decât ați crede dacă respectați cele scrise mai jos.