• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Pizza cu fructe de pădure și busuioc proaspăt

Pizza cu fructe de pădure și busuioc proaspăt

Cele două tentații supreme ale experiențelor culinare, pizza și desertul, devin una singură în reţeta de mai jos. Adaugă fructe de pădure proaspete pe un blat dulce și vei obține un preparat ce te va face să descoperi plăcerea unui dulce copleșitor de gustos.

Ingrediente pentru 4 pizza:

  • 750 gr fructe de pădure proaspete
  • 100 gr zahăr în total
  • 250 gr brânză Mozzarella
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 gr făină
  • 2 linguri unt clarificat
  • 50 gr zahăr brun

Ingrediente pentru sos pesto dulce:

  • 1 legătură de busuioc
  • 50 gr semințe de pin prăjite
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță de zahăr pudră
  • sucul de ½  lime
  • 50 gr ciocolată albă rasă fin

Mod de preparare:

  • Curăță și spălă fructele și, în funcție de mărimea lor, taie-le în jumătăți sau sferturi. Amestecă-le împreună.
  • Pune într-un vas de mixat o treime din fructe și mixează-le împreună cu 50 gr de zahăr până devin un piure. După strecoară piureul de semințe și lasă-l deoparte.
  • Taie brânza Mozzarella în felii groase de jumătate de cm și pe acestea în jumătăți.
  • Sparge ouăle pentru aluatul de pizza și separă albușurile de gălbenuș.
  • Amestecă gălbenușurile cu lapte, conținutul păstăii de vanilie și făină. Bate albușurile de ou cu zahăr până când devin ferme. Amestecă-le cu compoziția de gălbenușuri.
  • Încălzeşte o tigaie și unge-o cu untul clarificat. Adăugă aproximativ un sfert din aluat în tigaie și distribuie compoziția în mod egal. Coace clătita timp de aproximativ 1 minut, apoi scoate-o din tigaie folosind o spatulă. Repetă cu restul de aluat
  • Preîncălzeste cuptorul la 180°C.
  • Pe o tavă, așează o clătită, sau dacă îţi încap toate patru, unge-o cu piureul de fructe, așează feliile de mozzarella și deasupra presar-o cu fructe de pădure și zahăr brun. Găteşte în cuptorul încins timp de aproximativ 2 minute.

Mod de preparare pesto de busuioc dulce:

  • Adăugă frunzele proaspete de la o legătură de busuioc, 50 gr semințe de pin prăjite, 100 ml ulei de măsline, 1 linguriță de zahăr pudră și sucul de ½  lime într-un recipient de mixare înalt și mixează până devin o pastă.
  • Apoi adăugă ciocolata albă rasă fin.

Produse recomandate:

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 
 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 
 
 

Alte articole care te-ar putea interesa: