• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole septembrie 2017

Cum se face un aluat franţuzesc ca la carte
Cum se face un aluat franţuzesc ca la carte

Din comoditate sau din lipsă de timp evităm să ne pregătim acasă aluatul foietaj. Prepararea acestui tip de aluat necesită răbdare şi puţin efort, dar rezultatul este sigur şi delicios de te lingi pe degete. Straturile generoase pline de unt ale aluatului sunt exact ceea ce îi oferă savoarea, frăgezimea şi forma finală specifică.

Cârnaţi Weisswurst
Cârnaţi Weisswurst

Un cârnat cu carne de mânzat, fin texturat cu lămâie și pătrunjel, cârnații Weisswurst, se găsesc pe tot teritoriul Bavariei. Din punct de vedere istoric, au ajuns să fie cunoscuţi ca o gustare de mic dejun târziu majoritatea bavarezilor mâncându-i înainte de prânz.

Cârnaţi Bratwurst
Cârnaţi Bratwurst

Există nenumărate variante ale acestui cârnat în toată Germania. Aici am optat pentru combinarea cărnii de porc și a cărnii de vită, și am folosit un amestec delicat de chimen, piper și maghiran. Încearcă aceşti cârnați pe grătar sau prăjiţi și vei vedea de ce merită efortul de a-i face proaspeţi.

Cârnaţi Bockwurst
Cârnaţi Bockwurst

În mod tradiţional servit cu bere bock în primăvară, Bockwurst este acum unul dintre cârnaţii principali serviţi în timpul Oktoberfest. Acest cârnat este făcut cu un amestec de carne de vită şi carne de porc, dar spre deosebire de bratwurst, este făcut cu o proporţie mai mare de carne de vită decât carnea de porc şi este aromatizat cu arpagic tocat delicat şi aromă de cuişoare.

Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest
Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest

În fiecare an, de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie, orașele din toată lumea sărbătoresc Oktoberfest. Inspirate după festivitățile originale de la München - care durează 16 zile - aceste evenimente celebrează bogatul patrimoniu cultural al poporului german. Pe lângă berea și dansul tradițional, mâncarea reprezintă o mare parte a acestei sărbători aşa că, profitând de vara prelungită, de ce sa nu găzduieşti propriul tău grătar în stil Oktoberfest, pregătindu-ţi câţiva cârnaţi după reteţe gustoase din Germania.

Planificarea meselor 101
Planificarea meselor 101

Putem vorbi despre viaţa reală pentru un minut? Nu ştiu ţie, dar mie mi se pare obositor ca la sfârşitul zilei sau la sfârşitul unei săptămâni lungi să-mi pregătesc ceva de mâncare, că să nu mai vorbim de pregătit şi pentru întreaga mea familie. De fapt îmi este greu chiar şi să mă gândesc la asta. Îmi ocup mult timp gândindu-mă la ce am de făcut şi, de obicei, tot efortul acesta mă lasă fără prea multă energie spre sfârşitul zilei.

Matcha - 800 ani de ceai japonez
Matcha - 800 ani de ceai japonez

Matcha este singura varietate de ceai produsă în mod tradiţional. Principala diferenţa între ceaiul Matcha şi alt tipuri de ceai este că se foloseşte întreaga frunză, nu doar o infuzie. Băutura pe care o veţi savura este chiar un extract de ceai, deoarece frunzele stau în permanenţă în ceaşcă, oferindu-vă un aport mai mare de antioxidanţi, vitamine, minerale şi fibre.

Cel mai gustos orez de fiecare dată
Cel mai gustos orez de fiecare dată

Gătim orez de foarte multe ori şi în foarte multe feluri, dar nu întotdeauna obţinem un preparat reuşit. Clătit, îmbibat în apă, fiert la foc mic într-o cantitate de lichid atent măsurată sau dat în clocot într-o oală plină cu apă. Cu sau fără capacul pus, în tigăi şi oale de diferite dimensiuni şi chiar în unele special create pentru a găti orezul. Câteodată, reuşim să obţinem boabe moi şi pufoase. Alteori, boabele de orez sunt tari şi lipite între ele. 

13 ustensile esenţiale pentru grătar
13 ustensile esenţiale pentru grătar

Dovezi ale folosirii focului de către Homo Erectus, unul din strămoșii noștri, datează de circa 1 milion de ani. Cam de atunci ne adunăm în jurul lui, pentru a prelucra unelte folosite la vânătoare, pentru prepararea hranei, și în mod cert, pentru a împărtăși, în siguranța și în confortul oferit de flacările potocalii, povești despre aventurile traiului în Epoca de Piatra. 

BBQ Jalapeno Poppers
BBQ Jalapeno Poppers

Delicioşii Jalapeño Poppers sunt un aperitiv fabulos pentru o petrecere sau o întâlnire informală. Umpluţi cu un amestec de cheddar şi brânză topită, înveliţi cu bacon şi copţi încet timp de jumătate de ora Jalapeño nu sunt nebuni că un habanero sau cu gust simplu că un ardei gras, ci sunt undeva în mijloc, oferind echilibrul perfect între yikes! şi da am mai mâncat aşa ceva…