• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată albă

Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată albă

Fructele de pădure şi ciocolata albă, în formula reţetei de cheesecake sunt elementele de senzaţie (gustativă şi excelentă, evident)! Te invităm la curiozitate, să încerci un desert delicios, arătos şi potrivit pentru toate ocaziile. Unde mai pui că nu are nevoie de cuptor pentru a fi pregătită!

Ingrediente pentru 8-10 porţii.

Ingrediente blat:

  • 200g biscuiţi simpli dulci;
  • 1/3 cană (29g) de nucă de cocos deshidratată
  • un vârf de cuţit de scorţişoară
  • 100g unt nesărat, topit

Ingrediente umplutură:

  • 500g cremă de brânză, adusă la temperatura camerei;
  • 1/2 ceaşcă (110g) zahăr pudră;
  • 375g ciocolată albă topită;
  • 250ml smântână;
  • 2 linguri suc de lămâie;
  • 3 linguriţe de gelatină, înmuiate în 50 ml apă clocotită şi răcită uşor;
  • 350g fructe de pădure, cum ar fi zmeură, afine sau căpşuni curăţate.

Timp:

  • Timp de pregătire: 20 min
  • Timp de transformare în deliciu: 3 ore (merită!)

Cum se face blatul:

Pasul 1: Se alege o formă de gătit pentru tort, rotundă, de 23cm şi se tapetează cu hârtie de copt.
Pasul 2: Se montează mixerul Artisan cu bolul de lucru şi paleta multifuncţională.
Pasul 3: Se adaugă în bol biscuiţi, nucă de cocos şi scorţişoară şi se mixează timp de aproximativ 8 secunde. Cu mixerul Artisan în funcţiune, se adaugă untul şi se amestecă la viteza 1, până la omogenizare.
Pasul 4: Se pune amestecul de firimituri pregătit în forma de gătit pentru tort, se apasă ferm pentru a căpăta forma bazei şi se lasă la frigider, timp în care se prepară umplutura.

Cum se face umplutura:

Pasul 1: Se fixează în mixerul Artisan un vas de lucru curat şi uscat, cu accesoriul paleta multifuncţională.
Pasul 2: Se pune crema de brânză şi zahărul în bol şi se mixează la viteza 1, timp de 10 secunde.
Pasul 3: Se adaugă 3 sferturi din ciocolata albă (se păstrează restul deoparte), smântâna, sucul de lămâie şi gelatina în bol şi se mixează la viteza 1 timp de 8 secunde, sau până când sunt bine omogenizate.
Pasul 4: Cu mixerul Artisan în funcţiune, se adaugă 150g din fructele de pădure şi se mixează timp de 2-3 secunde.
Pasul 5: Se toarnă amestecul în forma de gătit peste blatul din firmituri uşor răcit, se netezeşte şi se bagă la frigider timp de 3 ore.

Aranjarea pentru servire:

Pasul 1: Înainte de servire, se scoate prăjitura din formă şi se ornează în partea de sus cu restul fructelor rămase (200g).
Pasul 2: Se topeşte uşor ciocolata albă rămasă şi se tornă în fir subţire peste fructe.

Îți urăm poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: