0
RSS

Articole

Gătitul la aburi
Gătitul la aburi

O alimentație sănătoasă depinde, în primul rând, de dieta, de alimentele pe care le consumăm zilnic, dar și de modul în care aceste alimente sunt gătite.

Gătitul cu abur este una dintre cele mai sănătoase alegeri în acest sens. Una dintre cele mai vechi metode de gătit, inventată odată cu apariția focului (când mâncarea era gătită deasupra izvoarelor termale sau a pietrelor încinse la soare), gătitul cu abur este o metodă foarte des folosită în majoritatea bucătăriilor tradiționale.

Ouă bătute, în aluat de cartofi
Ouă bătute, în aluat de cartofi

Iată ce poţi face cu câţiva cartofi banali. Când suntem în criză de timp, idei, inspiraţie sau ingrediente, putem încerca această reţetă, super simplă, incredibil de gustoasă şi perfectă pentru orice moment al zilei. Doar câteva ingrediente... şi iese o bunătate pe care o putem servi nu doar la micul dejun, ci şi la prânz, cină sau ca aperitiv.

Salată ou și parmezan
Salată ou și parmezan

Simți nevoia să mănânci mai ușor zilele astea? Iată mai jos o idee de salată sățioasă, numai bună pentru a ne lua doza zilnică de sănătate.

Printre cele mai rapide salate care să înlocuiască felul principal dintr-o masă este salată cu ou și parmezan. Află cât de ușor este să o prepari și bucură-te de toate beneficiile ei.

Arta aranjării unei mese festive
Arta aranjării unei mese festive

Se spune că mâncarea se gustă mai întâi cu privirea, motiv pentru care pregătirea cu atenţie a mesei este o parte esenţială a succesului unei cine festive. Dacă modul de servire al preparatelor nu este de tipul bufetului suedez, cu vesela şi tacâmurile spălate, uscate şi aşezate la un loc, atunci ele trebuie aşezate pe masă, respectând nişte reguli simple.

8 Trucuri pentru un Cozonac Perfect
8 Trucuri pentru un Cozonac Perfect

Sărbătorile stau întotdeauna sub semnul bucuriei şi al reuniunilor de familie în jurul meselor încărcate cu bucate tradiţionale româneşti, dintre care face parte negreşit şi Cozonacul.

Deşi se spune că “întotdeauna este mai bună mâncarea în sat”, pentru că fiecare gospodină are secretele sale, câteva trucuri simple pot să spulbere mitul, cel puţin în cazul cozonacului tău. La cât de gustos va ieşi, va umbla repede vorba şi te vei trezi cu mai mulţi invitaţi neaşteptaţi. ;)

Sarbatori fara stress
Sarbatori fara stress

Sărbătorile ne adună mereu împreună în bucurie, în jurul mesei şi a bradului împodobit, dar pentru ca totul să respire aerul festiv presupune ca cineva să se ocupe de fiecare amănunt.

Gospodinele (mai ales) sunt cele care ştiu cel mai bine ce înseamnă munca de culise la pregătirea mesei de Crăciun sau de Revelion, iar pentru ca totul să decurgă fără stres este nevoie de organizarea timpului şi a activităţilor.

Cum sa decorezi prajituri ca un profesionist
Cum sa decorezi prajituri ca un profesionist

Simplu şi frumos, dar mai ales “acasă” – sfaturi ṣi tehnici care vor face ca tot ce pregăteşti dulce să arate ca la cofetărie. Vino alături de noi să descoperi, pas cu pas, cât de simplă ṣi de distractivă poate fi decorarea prăjiturilor de Crăciun.

România savuroasă din bucătărie
Este 1 Decembrie şi fiind Ziua noastră Naţională fără dubiu că o sărbătorim şi prin bucate tradiţionale româneşti. Dar care sunt acestea, cât sunt ele de tradiţionale, în ce măsură ne aparţin şi de când?
Usturoiul - Povesti cu talc
Usturoiul - Povesti cu talc
Unora le place, altora nu, dar bine sigur face! Aparent banalul si plebeul usturoi are o poveste mult mai lunga decat s-ar crede. Exista in traditia populara romaneasca curiozitati picante, o intreaga mitologie, dar si o intreaga farmacologie a usturoiului.
Ajută-ţi sufleul să devină perfect!
Ajută-ţi sufleul să devină perfect!
Iubim sufleurile! Au o textură pufoasă şi uşoară, de se topesc în gură, iar în diversitatea tipurilor de reţete sufleul poate juca rolul de desert, de fel principal şi de felul doi. Trebuie să ţinem seama că, pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de pretenţioase, iar precizia este necesară pas cu pas: de la pregătire la copt. Hai să vedem cum putem să ne ajutăm sufleul să crească aşa cum ne dorim: