• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Crème brulee

Crème brulee

Crème brulee este un desert franţuzesc care seamănă bine cu tradiţionala cremă de zahăr ars din copilărie, însă are un aer ceva mai... elegant. Nu presupune nimic complicat dar, deşi ingredientele sunt cam aceleaşi, crème brulee şi crema de zahăr ars se prepară şi arată diferit.

Ingrediente pentru 2-4 porţii:

  • 500 ml frişcă nebătută (smântână dulce);
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri rase zahăr + 4 linguriţe zahăr;
  • 1/2 păstaie vanilie (sau esenţă de vanilie);
  • Coajă 1/4 portocală rasă (opţional);
  • 1 vârf cuţit sare.

Timp:

  • Timp de preparare: 1 oră şi 20 min

Cum se face:

Pasul 1: Într-o oală se pune smântâna dulce, conţinutul păstăii de vanilie şi 2 linguri zahăr şi se lasă la foc mic până se dizolvă zahărul. Nu trebuie să fiarbă, doar să se topească zahărul. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Pasul 2: În acest timp se freacă gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr, până se topeşte complet zahărul.
Pasul 3: Se adaugă sarea şi esenţa de vanilie (în lipsa păstăii de vanilie) peste ouă şi apoi se toarnă încet smântâna călduţă.
Pasul 4: Se pune compoziţia obţinută în 2-4 boluri termorezistente (vor fi porţiile de desert). Dacă s-a optat pentru coaja de portocală rasă sau pentru alte arome asemănătoare, trebuie turnată crema în boluri printr-o sită fină, pentru a nu avea resturi în compoziţie.
Pasul 5: Se aşază bolurile într-o tavă în care turnăm apă fierbinte, care să ajungă până la jumătatea formelor.
Pasul 6: Se dă tava la cuptor la 130°C, pentru aproximativ 45-55 minute.
Pasul 7: Se lasă să se răcească şi apoi se dau formele la frigider peste noapte (minim 4 ore).
Pasul 8: Se presară câte 1 linguriţă de zahăr peste cremă şi se caramelizează uşor cu o torţă specială pentru aşa ceva.

Îți urăm poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: