• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Fondanta cu ciocolata si sos de zmeura

Fondanta cu ciocolata si sos de zmeura

 

Prajitura cu ciocolata si zmeura face parte din categoria deserturilor rafinate, pe care le poti pregati in zilele speciale ca un rasfat suprem. Ciocolata este “dulcele” preferat al tuturor, iar zmeura îi dă o aromă unică. Încearcă şi tu această prăjitură delicioasă cu ciocolată şi zmeură, după o reţetă foarte simplă.

 

Portii: 8
Timp de pregatire: 1 ora

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 60 gr faina alba
  • 4 oua
  • 100 gr zahar tos vanilat

Sosul de zmeura

  • 350 gr zmeura (proaspata sau congelata)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf zahar
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingurita suc de lamaie

Modul de preparare a sosului

Se pune zmeura cu zaharul la fiert, doar pana zaharul e topit, cca 2 minute. Se mixeaza zmeura in blender, apoi se trece printr-o sita fina. Piureul obtinut se pune inapoi pe foc impreuna cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Se mai fierbe 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se racoreasca.

Modul de preparare a sosului

  1. Se topeste ciocolata pe abur. Cand e topita se adauga in 3-4 transe untul taiat cubulete. Amestecati dupa fiecare transa sa se topeasca untul. Luati vasul de pe abur.
  2. Intr-un bol bateti bine albusurile pana obtineti o spuma moale care nu sta pe tel. Incepeti sa adaugati zaharul, turnandu-l incet pe margine. Continuati sa bateti spuma dupa ce ati terminat tot zaharul (inca 1-2 minute), pana aceasta sta pe tel.
  3. Peste ciocolata topita adaugati faina si amestecati. Adaugati apoi cate un galbenus pe rand, amestecand bine cu telul dupa fiecare.
  4. Adaugati peste compozitia rezultata spuma de albusuri in trei transe, amestecand usor dupa fiecare cu telul sau o paleta de patiserie. Aluatul rezultat va fi moale ca o crema mai densa.
  5. Turnati incet aluatul intr-o tava rotunda de 23-26 cm diametru (preferabil cu pereti detasabili).
  6. Coaceti prajitura la 180⁰C timp de ~20 minute (verificati in centru cu o scobitoare, sa iasa curata, si prajitura este gata). Lasati 10 minute sa se racoreasca si apoi scoateti prajitura din forma si pudrati cu putin zahar pudra vanilat.

Se serveste cu sosul de zmeura deasupra.

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: