• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Cupcake cu gust şi parfum de vacanţă

Cupcake cu gust şi parfum de vacanţă

Ce facem când avem poftă de un dulce pufos, dar nu avem şi poftă să coacem întruna în bucătărie pe căldura asta? Cupcake-urile, vesele si fructate, sunt cele mai simple rețete de dulciuri și sunt de preferat dacă n-ai prea mult timp la dispoziție. Combinațiile propuse sunt delicioase, simplu de făcut și fără complicații chiar şi pentru cei mai nepricepuți în ale bucătăriei.

Reţetă cupcakes cu ciocolată (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 100gr de ciocolată,
- 200gr de făină,
- 200gr de zahăr brun,
- 2 linguriţe praf de copt,
- 6 linguri de cacao,
- 150ml de ulei de floarea-soarelui,
- 100ml de smântână,
- 2 ouă,
- 1 linguriţă extract de vanilie,
- 100ml de apă,
- 3 linguri de zahăr pudră.

Ingrediente cremă:
- 200gr unt,
- 100gr mascarpone,
- 100gr de ciocolată,
- 200gr zahăr pudră.

Cum se face:
Pasul 1: Se încălzeşte cuptorul la 180° C şi se tapetează formele de brioşe cu hârtie de brioşe.
Pasul 2: Se mărunţesc 300gr de ciocolată într-un blender.
Pasul 3: Într-un vas mare, se pun 200gr de făină, 200gr de zahăr brun, 2 linguriţe praf de copt, 6 linguri de cacao, 150ml de ulei de floarea-soarelui, 100ml de smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100ml de apă.
Pasul 4: Se bate totul cu un mixer până se omogenizează, apoi se adaugă 100gr de ciocolată mărunţită. Se distribuie în forme, apoi se pune tava la cuptor 20 de minute sau până când un beţişor înfipt iese curat. Se lasă la răcit, pe un grătar.
Pasul 5: Pentru a prepara crema, se pun bucăţile de ciocolată rămase, untul, crema de brânză răcită şi zahărul într-o cratiţă mică.
Pasul 6: Se încălzesc treptat amestecând, până când ciocolata se topeşte şi se obţine o cremă omogenă.
Pasul 7: Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes.

Reţetă cupcakes cu cremă de brânză (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 250gr faină,
- 175gr zahăr,
- 150gr ciocolată mărunţită,
- 1 praf de copt,
- 2 linguri cacao,
- 1 plic zahăr vanilat,
- 250ml lapte,
- 100gr unt topit,
- 1 ou.

Ingrediente cremă:
- 120gr unt,
- 200gr crema de brânză răcită,
- 200gr zahăr pudră.

Cum se face:
Pasul 1: Într-un castron se pun toate ingredientele pentru blat şi se amesteca cu mixerul câteva minute până la omogenizare.
Pasul 2: Se pun cu lingura în formele speciale. Se dau la cuptor la 175° C pentru 15-20 min.
Pasul 3: Ingredientele pentru cremă trebuie să fie la temperatura camerei. Se mixează untul cu crema de brânză până rezultă o spumă. Se adaugă treptat câte o lingură din zahărul pudră.
Pasul 4: Dăm crema puţin la frigider să se mai întărească, iar apoi o punem peste cupcakes neapărat răcite.

Reţetă cupcakes cu vanilie (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 200gr faină cu agent de creştere,
- 200gr zahăr,
- 200gr unt,
- 3 ouă,
- 2 linguriţe de esenţă de vanilie.

Ingrediente cremă:
- 500gr zahăr pudră,
- 250gr unt,
- 1 linguriţă de esenţă de vanilie,
- 1 lingură de apă,
- decor din zahăr colorat.

Cum se face:
Pasul 1: Se pune untul într-un castron şi se introduce în cuptorul cu microunde pentru a se topi timp de 30 de secunde.
Pasul 2: Într-un castron se cerne faina, se adăugă zahărul, apoi ouăle, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul.
Pasul 3: Se pune compoziţia în forme de hârtie, umplându-le cam până la trei sferturi.
Pasul 4: Introducem în cuptorul încins la 180° C timp de aproximativ 15 minute. Verificăm dacă aluatul este copt cu ajutorul unei scobitori pe care o introducem în mijloc - şi dacă aceasta iese curata - atunci putem scoate tava din cuptor.
Pasul 5: Într-un castron se amestecă untul (este bine ca untul să fie la temperatura camerei) cu zahărul pudră, vanilia şi apa până când se obţine o cremă fină.
Pasul 6: Când prăjiturile s-au răcit, se pune crema deasupra şi se decorează.

Reţetă cupcakes cu afine (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 100gr unt,
- 250gr faina,
- 2 ouă mari,
- 150gr zahăr,
- 300ml afine,
- 1 linguriţă esenţă vanilie,
- 1/2 praf de copt,
- 1/2 linguriţă sare,
- 100ml lapte.

Ingrediente cremă:
- 200gr cremă de brânză,
- 60gr zahăr,
- 1 linguriţă zahăr vanilat,
- 200ml frişcă lichidă,
- 100gr afine,
- 1 lingură zahăr.

Cum se face:
Pasul 1: Mixam untul cu zahărul ~10 minute. Într-un bol amestecăm faină, sarea şi praful de copt. Separat amestecăm ouăle împreună cu laptele.
Pasul 2: Turnam jumătate din compoziţia cu ouă şi lapte peste unt, apoi jumătate din compoziţia de făină şi mixam la viteza mică până la omogenizare. Procedăm la fel şi cu cantităţile rămase.
Pasul 3: Se spală afinele şi se pisează puţin cu furculiţa, aşa încât să îşi lase zeama. Adăugăm esenţa de vanilie şi afinele zdrobite în compoziţie şi amestecăm uşor cu o spatulă.
Pasul 4: Umplem formele de cupcakes cu compoziţie până la jumătate şi le introduceţi la cuptor preîncălzit la 180° C pentru 18-20 de minute.
Pasul 5: Crema de brânză se mixează cu zahărul pentru 3 minute, adăugăm frişcă treptat şi mixam încontinuu. Adăugăm şi zahărul vanilat. Dacă crema nu se întăreşte suficient, se poate adăuga un plic întăritor de frişcă. Dăm crema la rece.
Pasul 6: Pentru sirop, spălăm afinele şi le punem pe foc împreună cu lingura de zahăr. Lăsăm să fiarbă pentru câteva minute după care îl strecurăm şi lăsăm la răcit.
Pasul 7: Când s-au răcit şi prăjiturele şi siropul putem să ne apucăm de ornat. Punem crema pe fiecare cupcakes, cateva afine şi puţin sos.

Reţetă cupcakes cu nucă de cocos (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 150gr faină,
- 100gr unt,
- 100gr zahăr,
- 200ml iaurt gras,
- 200gr fulgi nucă de cocos,
- 2 ouă mari,
- 1/2 linguriţă esenţa de rom,
- 1/2 linguriţă sare,
- 1 praf de copt.

Ingrediente cremă:
- 200ml smântână pentru frişcă,
- 1 linguriţă zahăr vanilat.

Cum se face:
Pasul 1: Untul moale se mixează cu zahărul până devine ca o cremă, apoi se adăugă ouăle pe rând mixând bine după fiecare.
Pasul 2: Separat amestecăm faina cu nuca de cocos, sarea şi praful de copt ajutându-ne de un ţel.
Pasul 3: În compoziţia de ouă şi unt adăugăm din amestecul de mai sus şi din iaurt, alternativ, şi mixam bine după fiecare adăugare ca să nu rămână cocoloaşe. La sfârşit punem şi esenţa de rom.
Pasul 4: Cuptorul îl preîncălzim la 190° C. Punem compoziţia în forme şi dăm la cuptor pentru 18-20 de minute, timp suficient pt a fi bine coapte. Le scoatem pe un grătar şi le lăsăm la răcit.
Pasul 5: Pentru decor mixam bine smântâna pentru frişcă rece timp de un minut, adăugăm zahărul vanilat şi continuăm mixarea până capătă consistenţă dorită. Atenţie, să nu mixaţi prea mult pentru că există riscul să se taie şi nu vă doriţi.
Pasul 6: Când sunt reci, decorăm fiecare cupcake cu câte un moţ de cremă în vârf şi presărăm cu fulgi de nucă de cocos.

Reţetă cupcakes cu căpşune (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 140gr unt,
- 2 ouă,
- 140gr zahăr,
- 140gr faina,
- 1 linguriţă praf de copt,
- scorţişoară,
- nucşoară,
- 1 linguriţă esenţă de vanilie,
- 150gr piure de căpşune.

Ingrediente cremă:
- 250gr unt,
- 300gr zahăr pudră,
- 100gr piure de căpşune,
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 linguri lapte.

Cum se face:
Pasul 1: Untul moale, ouăle, zahărul, faina amestecată cu praful de copt, piureul de căpşune şi condimentele se pun într-un bol şi se mixează împreună până se omogenizează totul.
Pasul 2: Formele pentru brioşe se tapetează cu forme din hârtie şi fiecare se umple 2/3. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C şi se coc pentru 12-15 minute, la temperatură medie.
Pasul 3: Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.
Pasul 4: Untul (la temperatura camerei) se mixează până devine cremos, apoi se adăugă zahărul pudră şi se continuă mixarea. La sfârşit se adăugă căpşunele, laptele, vanilia şi dacă doriţi, scotisoara.
Pasul 5: După ce s-au răcit, se ornează cu crema, 2 bucati de căpşune şi o frunzuliţă de mentă.

Reţetă cupcakes cu caramel (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 200gr unt moale ,
- 200gr zahăr,
- 200gr faină,
- 1 linguriţă praf de copt,
- 3 ouă,
- 1 linguriţă esenţă de vanilie,
- 2 linguri cacao,
- 100gr ciocolată amăruie, tăiată mărunt.

Ingrediente cremă:
- 250gr unt,
- 100gr zahăr pudră,
- 200gr caramele,
- 3 linguri lapte.

Cum se face:
Pasul 1: Se amestecă zahărul cu untul, până ce se omogenizează bine.
Pasul 2: Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare.
Pasul 3: Se adaugă vanilia, praful de copt şi cacao.
Pasul 4: Se adaugă faina şi ciocolata şi amestecă cu o lingură.
Pasul 5: Se pune compoziţia în forme de cupcake şi se coc 15- 20 minute la 190° C. Se scot din forme şi se răcesc pe un grătar.
Pasul 6: Se păstrează 12 caramele pentru ornat, care se taie în bucăţi mici.
Pasul 7: Se amestecă restul de caramele cu laptele la foc mic, până ce se topesc şi formează un sos consistent.
Pasul 8: Untul (la temperatura camerei) se mixează până devine cremos, apoi se adăugă zahărul pudră şi sosul din caramele şi se omogenizează. Se păstrează puţin sos pentru ornat.
Pasul 9: Când sunt reci, decorăm fiecare cupcake cu câte un moţ de cremă în vârf, puţin sos şi presărăm cu bucăţele de caramele.

Reţetă cupcakes cu morcovi şi cremă (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 300gr faină,
- 1 plic praf de copt,
- 1 linguriţă scorţişoară,
- 2 ouă,
- 50ml lapte,
- 1 linguriţă esenţă de vanilie,
- 150gr zahăr alb,
- 150gr zahăr brun,
- 150ml ulei,
- 350gr morcov ras fin,
- 100gr alune de pădure prăjite măcinate.

Ingrediente cremă:
- 250gr cremă brânză,
- 200gr zahăr pudră,
- coaja rasă de la o jumătate de portocală.

Cum se face:
Pasul 1: Amestecăm faină, praful de copt, scorţişoara şi puţină sare într-un bol.
Pasul 2: În alt bol amestecăm bine ouăle cu zahărul, vanilia şi laptele până se omogenizează şi apoi adăugăm uleiul.
Pasul 3: Adăugăm apoi mixul de făină şi amestecăm cât să se omogenizeze iar apoi punem şi morcovii şi alunele.
Pasul 4: Turnam în formele de brioşe căptuşite cu hârtie şi dăm la cuptor 10 minute la 180° C sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Pasul 5: Crema de branză se mixează până devine cremoasă, apoi se adăugă zahărul pudră şi se omogenizează.
Pasul 6: Când sunt reci, decorăm fiecare cupcake cu câte un moţ de cremă în vârf şi presărăm cu coajă rasă de portocală.

Reţetă cupcakes cu spumă de zmeură (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 250gr faină,
- 125gr unt nesărat,
- 150gr zahăr,
- 2 ouă mari,
- 200ml de iaurt,
- coajă de lămâie,
- 1 plic zahăr vanilat,
- 1 plic praf de copt,
- sare.

Ingrediente cremă:
- 250gr unt,
- 200gr zahăr pudră,
- 150gr zmeură,
- ornamente din zahăr.

Cum se face:
Pasul 1: Într-un castron se bate cu mixerul untul cu zahărul şi zahărul vanilat, până devine pufos.
Pasul 2: Se adaugă ouăle, câte unul şi se freacă bine după fiecare adăugare. Se adaugă coaja de lămâie şi iaurtul şi se amestecă. Se adaugă faina cernută, sarea şi praful de copt.
Pasul 3: Se pune aluat în formele de cupcake. Se coc la 180° C circa 25-30 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Pasul 4: Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se răcească aproximativ 5 minute înainte de a le scoate din forme.
Pasul 5: Untul (la temperatura camerei) se mixează până devine cremos, apoi se adăugă zahărul pudră şi se continuă mixarea. La sfârşit se adăugă 100gr de zmeură şi se omogenizează. Se păstrează ~50gr zmeură pentru ornat.
Pasul 6: După ce s-au răcit, se ornează cu cremă, ornamente din zahar, zmeură şi o frunzuliţă de mentă.

Reţetă cupcakes cu lămâie şi bezea (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 200gr unt,
- 230gr zahar,
- 200gr faină,
- 150ml smântână,
- 2 ouă mari,
- 3 linguri ulei,
- 1 plic praf de copt,
- 1 linguriţă esenţă de vanilie,
- 1 linguriţă esenţă de lămâie,
- coaja de lămâie de la 3 lămâi,
- sare.

Ingrediente cremă:
- coaja de lămâie de la o lămâie,
- 3 albuşuri,
- 200 g zahăr pudră,
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie.

Cum se face:
Pasul 1: Punem untul şi zahărul în vasul de la mixer şi începem să amestecăm cu mixerul până se omogenizează.
Pasul 2: Adăugăm uleiul şi vanilia şi amestecăm bine. Urmează să adăugăm ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare.
Pasul 3: Adăugăm jumătate din smântână, apoi jumătate din cantitatea de făină (cernută împreună cu sarea şi praful de copt), apoi restul de smântână şi la final restul de făină.
Pasul 4: Preîncălzim cuptorul la 180° C, tapetăm tava specială cu hârtiuţe, le umplem pe trei sferturi şi le coacem ~20 minute. Cupcakes-urile se pot coace cu câteva zile înainte şi ţinute la congelator până când trebuie folosite.
Pasul 5: Punem zahărul şi albuşurile în vasul de la mixer şi începem să amestecăm cu mixerul la viteză medie ~ 5 minute sau până când zahărul este încorporat complet.
Pasul 6: Creştem viteza, punem vanilia şi coaja de lămâie şi amestecăm alte ~15 minute până obţinem o bezea albă, densă, care nu cade de pe paletă şi nici din vas dacă îl întoarcem cu capul în jos.
Pasul 7: Punem câte un moţ de bezea pe fiecare cupcake, apoi, folosind un arzător, rumenim uşor bezeaua.

Reţetă cupcakes cu banane (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 300gr făină,
- 100gr ciocolată albă,
- 150gr zahăr,
- 150gr unt,
- 100ml lapte,
- 1 praf de copt,
- 3 ouă,
- 1 banană.

Ingrediente cremă:
- 200gr ciocolată albă,
- 300ml frişcă lichidă,
- 1 banană feliată.

Cum se face:
Pasul 1: Topim ciocolata împreună cu untul la foc mic sau la microunde. Lăsăm la răcorit, apoi adăugăm zahărul şi mixăm energic.
Pasul 2: Urmează ouăle pe rând, mixând foarte bine după fiecare. Când terminăm de mixat ouăle, compoziţia trebuie să-şi fi dublat volumul.
Pasul 3: Adăugăm banana pasată, laptele şi incorporăm faina amestecată cu praful de copt. Vom obţine un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase.
Pasul 4: Punem aluatul în forme, le umplem pe 3/4 şi dăm la cuptor la 180° C până se rumenesc, în jur de 20-25 de minute, în funcţie de cuptor. Se scot pe un grătar şi se lasă la răcit.
Pasul 5: Ciocolata se topeşte împreună cu frişca lichidă. Se dă la frigider pentru câteva ore. Când s-a răcit foarte bine şi s-a întărit se mixează până se obţine o cremă pufoasă şi aerată.
Pasul 6: Crema obţinută o punem într-un poş şi ornăm după preferinţă. Adăugăm feliuţe de banană.

Reţetă cupcakes cu fructe de pădure şi mascarpone (12 bucăţi)

Ingrediente blat:
- 200gr unt moale,
- 300gr faină,
- 150ml suc de fructe de pădure,
- 50ml lapte,
- 200gr zahăr,
- 2 ouă,
- 1 pliculeţ praf de copt,
- 100 g ciocolată albă, tăiată mic.

Ingrediente cremă:
- 200gr mascarpone,
- 150gr linguri zahăr pudră,
- puţin suc de fructe de pădure.

Cum se face:
Pasul 1: Se amestecă faină cu praful de copt şi sucul de fructe cu laptele.
Pasul 2: Se mixează untul cu zahărul câteva minunte, până se formează o cremă. Se adăugă ouăle pe rând, amestecând puţin după fiecare.
Pasul 3: Se adaugă 1/2 din amestecul de făină şi apoi lichidele şi se amestecă după fiecare până se încorporează. La final se amestecă uşor şi ciocolata.
Pasul 4: Se preîncălzeşte cuptorul la 180° C, se toarnă coca în hârtii speciale, în tăvi pentru cupcake şi se coc 15 minute. Se scot pe un grătar de fier şi se lasă să se răcească bine.
Pasul 5: Pentru cremă se amesteca mascarpone cu zahăr, apoi adaugă sucul de fructe. Ornează prăjiturelele când sunt complet răcite.

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: