• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Mini Florentine cu migdale și cireșe

Mini Florentine cu migdale și cireșe

Deşi am putea fi tentaţi să credem din pricina numelui că sunt mai de găsit în cofetăriile italieneşti decât în cele franţuzeşti, mini florentinele sunt o idee gustoasă de desert rapid de pregătit în orice bucătărie. Mai complicate decât biscuiţii, dar mai simple decât alte prăjituri, se potrivesc bine cu musafirii invitaţi la ceai sau la îngheţată.  

Timp total: 25 minute

Ingrediente pentru 25 bucăți:

  • 120 g stafide;
  • 2 căni fulgi de porumb;
  • 60 g migdale prăjite;
  • 100 g cireşe confiate;
  • 160 ml lapte condensate;
  • 50g miere;
  • 60 g ciocolată albă, topită;
  • 60 g ciocolată neagră, topită.

Cum se face:

Pasul 1: Preîncălzeşti cuptorul cât să ajungă la 180˚C şi aşezi o hârtie de copt pe tava în care vei aşeza fursecurile.
Pasul 2: Într-un bol amesteci bine cu o lingură de lemn laptele condensat cu stafidele, mierea, fulgii de porumb, migdalele şi cireşele.
Pasul 3: Porţionezi amestecul fie cu o lingură, fie cu un cleşte pentru cake pops şi formezi bile mici, le aplatizezi cu o spatulă şi le aşezi pe tavă distanţate (aproximativ 3-5 cm între ele). Pui tava în cuptor şi o laşi acolo pentru aproximativ 5-7 minute.
Pasul 4: Cât se coc fursecurile, topeşti în două cratiţe ciocolata albă şi neagră.
Pasul 5: Scoţi tava de la cuptor şi aşezi fursecurile pe un grătar de răcire sub care ai întins o folie de aluminiu. După ce s-au răcit le întorci cu baza în sus şi cu o linguriţă torni ciocolată albă peste ele. Le laşi puţin să nu se mai scurgă ciocolata pe folia de aluminiu şi apoi torni peste ciocolata neagră. Cu ajutorul unor ustensile de decorare, poţi desena diverse modele pe ciocolată sau poţi să glazurezi jumătate dintre ele cu ciocolată albă şi cealaltă jumătate cu ciocolată neagră. La fel de gustoase vor fi.
Pasul 6: Le aşezi pe un platou de servire doar după ce s-a răcit ciocolata pe ele, iar în caz că vrei să le dăruieşti sau să păstrezi o parte din ele pentru mai târziu, le poţi pune într-o cutie specială de biscuiţi.

Sfat: Mini Florentinele fragede şi aromate se pot servi cu ceai, dar nu spun “nu” nici unei porţii de îngheţată.

Să ai spor şi apoi poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: