• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Calzone cu Bacon
Calzone cu Bacon

Această pizza pliată cu şuncă, brânză şi carne de vită este varianta câştigătoare cu toţi membrii familiei de la mari la mici. Ca la toate reţetele de pizza, cea mai grea parte din reţeta pizzei calzone este prepararea blatului. De aceea vă propunem o variantă rapidă şi simplă prin folosirea unui foetaj gata făcut.

Ardei umpluţi
Ardei umpluţi

Fără pretenţii speciale de preparare şi foarte gustoşi, ardeii umpluţi sunt populari în bucătăria românească. Dacă ai drum la piaţă, nu strică să iei şi câţiva ardei, să încerci reţeta pe care ţi-o propunem. Are un ceva al ei care merită gustat. 

Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia
Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia

Carnea de vită în stil tradiţional coreean este gătită timp îndelungat într-un sos aromat de soia şi este servită cu ouă fierte, gătite în acelaşi sos. Este un preparat dulce-sărat, care este destinat să fie mâncat în cantităţi mici împreună cu garnitură de legume sau de orez. Căldura scăzută şi un timp lung de fierbere sunt esenţiale pentru reuşita fripturii. Ceva magic se întâmplă după a doua oră. Dacă te grăbeşti, acest fel de mâncare este ok să-l serveşi şi după doar o oră de gătire, dar este incomparabil mai bun după două sau trei ore, şi cu cât îl fierbi mai încet cu atât este mai bun. Se păstrează, de asemenea, minunat în frigider timp de cel puţin trei până la patru zile (plus că aroma se va îmbunătăţii peste noapte). Se poate păstra congelat timp de până la 3 luni. 

Piperul – regele condimentelor
Piperul – regele condimentelor

Piperul, obţinut din planta "Piper nigrum" este cel mai răspândit condiment din lume şi a fost aşa de peste 3000 de ani. Acesta reprezintă mai mult de 25% din comerţul mondial cu mirodenii şi totuşi este produs numai într-o mâna de ţări, în limitele a 15 grade de la Ecuator. India este cel mai mare producător, dar Sri Lanka, Vietnam, Malaezia şi Indonezia sunt, de asemenea, producători importanţi. Piperul a fost, de asemenea, cultivat în Lumea Nouă, iar Brazilia a devenit un exportator major.

Cum se face un aluat franţuzesc ca la carte
Cum se face un aluat franţuzesc ca la carte

Din comoditate sau din lipsă de timp evităm să ne pregătim acasă aluatul foietaj. Prepararea acestui tip de aluat necesită răbdare şi puţin efort, dar rezultatul este sigur şi delicios de te lingi pe degete. Straturile generoase pline de unt ale aluatului sunt exact ceea ce îi oferă savoarea, frăgezimea şi forma finală specifică.

Cârnaţi Weisswurst
Cârnaţi Weisswurst

Un cârnat cu carne de mânzat, fin texturat cu lămâie și pătrunjel, cârnații Weisswurst, se găsesc pe tot teritoriul Bavariei. Din punct de vedere istoric, au ajuns să fie cunoscuţi ca o gustare de mic dejun târziu majoritatea bavarezilor mâncându-i înainte de prânz.

Cârnaţi Bratwurst
Cârnaţi Bratwurst

Există nenumărate variante ale acestui cârnat în toată Germania. Aici am optat pentru combinarea cărnii de porc și a cărnii de vită, și am folosit un amestec delicat de chimen, piper și maghiran. Încearcă aceşti cârnați pe grătar sau prăjiţi și vei vedea de ce merită efortul de a-i face proaspeţi.

Cârnaţi Bockwurst
Cârnaţi Bockwurst

În mod tradiţional servit cu bere bock în primăvară, Bockwurst este acum unul dintre cârnaţii principali serviţi în timpul Oktoberfest. Acest cârnat este făcut cu un amestec de carne de vită şi carne de porc, dar spre deosebire de bratwurst, este făcut cu o proporţie mai mare de carne de vită decât carnea de porc şi este aromatizat cu arpagic tocat delicat şi aromă de cuişoare.

Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest
Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest

În fiecare an, de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie, orașele din toată lumea sărbătoresc Oktoberfest. Inspirate după festivitățile originale de la München - care durează 16 zile - aceste evenimente celebrează bogatul patrimoniu cultural al poporului german. Pe lângă berea și dansul tradițional, mâncarea reprezintă o mare parte a acestei sărbători aşa că, profitând de vara prelungită, de ce sa nu găzduieşti propriul tău grătar în stil Oktoberfest, pregătindu-ţi câţiva cârnaţi după reteţe gustoase din Germania.

Planificarea meselor 101
Planificarea meselor 101

Putem vorbi despre viaţa reală pentru un minut? Nu ştiu ţie, dar mie mi se pare obositor ca la sfârşitul zilei sau la sfârşitul unei săptămâni lungi să-mi pregătesc ceva de mâncare, că să nu mai vorbim de pregătit şi pentru întreaga mea familie. De fapt îmi este greu chiar şi să mă gândesc la asta. Îmi ocup mult timp gândindu-mă la ce am de făcut şi, de obicei, tot efortul acesta mă lasă fără prea multă energie spre sfârşitul zilei.