0
RSS

Articole

Sosuri de casă pentru cărnuri la grătar
Sosuri de casă pentru cărnuri la grătar

Există viață și după mujdei! Probabil că toată lumea știe asta, dar de cele mai multe ori ne lipsește timpul, curajul, inspirația de a pregăti un alt sos pentru grătarele noastre. Sau alegem calea mai scurtă, cea care duce la supermarket-uri, după tot felul de sosuri și maioneze cu ingrediente al căror nume abia îl putem pronunța uneori. Așa că mai bine vă înarmați” cu un blender și multe ingrediente proaspete, de sezon, pentru că urmează lista celor mai cunoscute, dar și simple, sosuri pentru grătar. 

Saramură de peşte
Saramură de peşte

O saramură de peşte bine făcută nu poate fi refuzată nici măcar de cei care nu sunt mari amatori de peşte. Tot secretul unei saramuri reușite constă în zeama picantă și aromată: dacă zeama-i bună, mănânci o oală întreagă. Este pur și simplu delicioasă servită alături de mămăliguță caldă.

Soufflé cu legume de primăvară și brânză by Emile Henry
Soufflé cu legume de primăvară și brânză by Emile Henry

Sănătoasă, gustoasă, hrănitoare și extrem de apetisantă prin coloritul viu al multelor legume pe care le conține acest soufflé este clar o mâncare pentru pofticioși, dar și pentru cei care adoră legumele. Este o mâncare excelentă la început de primăvară, cu o combinație armonioasă care nu necesită garnituri consistente ci poate doar salate simple din verdețuri.

Roșii umplute cu risotto by Staub
Roșii umplute cu risotto by Staub

Dacă de multe ori le folosim ca o garnitură sau mai ales în salată , există variante prin care putem face roșia preparat principal. Această rețetă de roșii umplute cu risotto reprezintă o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, numai bun pentru deschis apetitul. Se pregătește fără dificultate, iar combinația de orez și condimente te va umple de energie.

Ce gătesc bărbații pentru doamne, de ziua lor
Ce gătesc bărbații pentru doamne, de ziua lor

Ceva ușor, să nu poată da greș? Ceva elaborat, să surprindă și să impresioneze? Dulce-aromat sau bine condimentat? Cină-surpriză sau un meniu complet cu care să o surprinzi pe parcursul întregii zile? Multe întrebări, și mai multe răspunsuri, mai ales dacă ne întrebi pe noi. Avem idei cât pentru toate doamnele din lume, dar tu vei găti doar pentru una. Numai una. Cea mai importantă “ea”.

Gustul primăverii în 5 alimente sănătoase
Gustul primăverii în 5 alimente sănătoase

Da, doamnelor, domnilor, data din calendar este corectă! A venit primăvara, deși nu s-a înverzit toată țara, iar de floricele pe câmpii nici nu poate fi vorba. În bucătării, mai mult ca oriunde, nerăbdarea atinge cote maxime: cât să mai coacă și cuptoarele, cât să mai gătească slow cooker-ul? Noi vrem salate, supe și smoothie-uri, fructe și legume tinere, verdeață și preparate lejere cu gust intens – nu asta-i definiția culinară a primăverii?

Chiftele din carne de vită
Chiftele din carne de vită

Toată lumea face chifteluțe, nu e nimic complicat sau ieșit din comun. Sunt doar soluția ideală când ai puțină carne rămasă prin frigider și nu știi ce să faci rapid și bun. Secretul chiftelelor stă în amestecul de condimente folosit. Sățioase și foarte apetisante, chifteluțele din carne de vită se potrivesc de minune cu o salată mare verde, un piure din cartofi, orez sau paste.

Cotlete de miel pe grătar cu ierburi
Cotlete de miel pe grătar cu ierburi

Cotletele de miel la grătar sunt o minunăție delicioasă care excelează la capitolul gust și savoare! Mirosul şi combinaţia de arome îi va tenta cu siguranţă şi pe cei care nu au mielul pe lista lor de preferinţe. Cotletele de miel sunt numai bune pentru marinat în tot felul de condimente după care să fie simplu rumenite pe grătar sau la cuptor.

Universul KitchenAid: accesorii care îți fac viața mai ușoară
Universul KitchenAid: accesorii care îți fac viața mai ușoară

A fost odată ca niciodată o pasiune intensă, aproape arzătoare, pentru gătit. Prin câteva acte extraordinare – hai să le spunem… de magie - această pasiune a întâlnit inovația și, puțin mai târziu, s-a născut legendarul mixer  KitchenAid. Era 1919, Statele Unite ale Americii. De atunci și până în zilele noastre, aproape 100 de ani mai târziu, a evoluat un întreg univers de mixere și accesorii. Secretul acestei lumi?

Caserolă de cartofi dulci și varză de Bruxelles
Caserolă de cartofi dulci și varză de Bruxelles

Cartofii dulci, pe care îi știm din filmele americane de pe mesele de Ziua Recunoștinței, au o textură cremoasă și un gust dulce-picant, care îi face ideali pentru mâncăruri savuroase. Varza de Bruxelles, această surioară mai mică a obișnuitei verze româneşti se găsește în meniul celor mai pretențioase restaurante și nu degeaba: este extrem de sănătoasă și, dacă este gătită corect, are un gust aparte. Îți propunem o rețetă extrem de gustoasă care le combină pe amandouă.