• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid
Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid

Aceste minitarte cu spanac și ciuperci pot fi startul reuşit al unui meniu light de weekend. Nu sunt greu de preparat şi sunt şi mai delicioase dacă le prepari chiar tu în casă folosind în loc de aluat foi de legume. Nu sunt multe secrete aşa că doar urmează paşii de mai jos și succesul e garantat.

Cum e cu legumele “ciudate”
Cum e cu legumele “ciudate”

Deși le vezi din ce în ce mai des pe raftul de la magazin și ai vrea să le încerci nu știi întotdeauna cum să găteşti legumele din soiuri nefamiliare, așa că am alcătuit acest ghid pentru a te ajuta. Vei găsi sfaturi despre ce aspect trebuie să aibă ca să fie proaspete, cum să le cureți și cele mai gustoase feluri în care să le gătești.

Panna Cotta cu fructe de pădure
Panna Cotta cu fructe de pădure

Panna cotta este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene, foarte ușor de făcut și foarte gustos, care are la bază o combinație de smântână sau frișcă și gelatină și poate fi combinat după preferință cu diverse arome sau fructe.

Legume înăbușite by Staub
Legume înăbușite by Staub

Legumele înăbușite sunt delicioase și sănătoase, pline de vitamine și sățioase. Gustul savuros apare atunci când legumele emană sucurile și se amestecă. Legumele înăbușite sunt recomandate seară, simple sau alături de carne slabă preparată la grătar, pentru a nu încarca stomacul și pentru a avea un somn cât mai liniștit.

Lasagna cu porc și spanac
Lasagna cu porc și spanac

Ți-e poftă de o porție serioasă de lasagna, dar nu prea dispui de timp? Nicio problemă. Am căutat o rețetă care se pregătește repede, “express” pentru tine și pentru invitații tăi la masă.

Friptură de miel cu garnitură de couscous şi măr
Friptură de miel cu garnitură de couscous şi măr

Tradiţionala friptură de miel poate fi totuşi o apariţie surprinzătoare la masa de Paşte, dacă îi ataşezi o garnitură mai puţin obişnuită, cu origini africane. Friptura, al cărei secret este marinata, îşi va îmbina armonios savoarea cu gustul interesant de couscous şi măr, iar împreună vor arăta extrem de pofticios pe farfurie. Alături de un pahar cu vin roşu şi asezonată cu voie bună, friptura de miel cu garnitură de couscous şi măr nu va fi egalată de nimic! 

Cum păstrăm cuțitele de bucătărie?
Cum păstrăm cuțitele de bucătărie?

Dacă ar exista un decalog gastronomic, probabil prima poruncă ar fi: ai grijă de cuțitele tale precum și ele au grijă de tine. Pasionații de gătit știu cât de importante sunt cuțitele într-o bucătărie și cât de ușor se pot deteriora dacă nu sunt bine îngrijite. Cine-și iubește cuțitele, probabil că știe deja regulile de bază: nu le speli în mașina de spălat vase, nu le lași în chiuvetă, nu folosești tocătoare din alte materiale în afară de lemn și plastic, nu împingi ingredientele de pe tocător cu tăișul cuțitului, le duci la ascuțit periodic (foarte simplu, în orice magazin Kitchen Shop) sau le ștergi/usuci înainte de a le depozita.

Frigărui cu legume și crevete King Prawn by Staub
Frigărui cu legume și crevete King Prawn by Staub

Un fel sofisticat, dar în același timp ușor de preparat, această rețetă cu iz mediteranean cucerește prin culoare și prin gustul natural al ingredientelor. Va impresiona și pe cei mai pretențioși invitați și mai ales va reprezenta atracția culinară a unui grătar de weekend.

Sosuri de casă pentru cărnuri la grătar
Sosuri de casă pentru cărnuri la grătar

Există viață și după mujdei! Probabil că toată lumea știe asta, dar de cele mai multe ori ne lipsește timpul, curajul, inspirația de a pregăti un alt sos pentru grătarele noastre. Sau alegem calea mai scurtă, cea care duce la supermarket-uri, după tot felul de sosuri și maioneze cu ingrediente al căror nume abia îl putem pronunța uneori. Așa că mai bine vă înarmați” cu un blender și multe ingrediente proaspete, de sezon, pentru că urmează lista celor mai cunoscute, dar și simple, sosuri pentru grătar. 

Saramură de peşte
Saramură de peşte

O saramură de peşte bine făcută nu poate fi refuzată nici măcar de cei care nu sunt mari amatori de peşte. Tot secretul unei saramuri reușite constă în zeama picantă și aromată: dacă zeama-i bună, mănânci o oală întreagă. Este pur și simplu delicioasă servită alături de mămăliguță caldă.