0
RSS

Articole

Miel la cuptor
Miel la cuptor

Dacă plănuiești o friptură de miel la cuptor pentru masa de Paște, folosește rețeta asta și vei avea cea mai gustoasă combinație cu care să-ţi servești invitații. Și pentru ca friptura să iasă la fel de bună ca şi cea pregătită de mama sau bunica, are nevoie de o rețetă simplă care să pună în valoare gustul cărnii fragede.

Mușchi de porc umplut cu spanac și ciuperci
Mușchi de porc umplut cu spanac și ciuperci

O încântare calorică din când în când, nu strică, ba, am putea spune, face chiar bine. Papilelor gustative!  Noi recomandăm un mușchi de porc umplut cu spanac și ciuperci și învelit în bacon, o friptură plină de arome ce va trona mândră pe masă de Paște și va smulge doar cuvinte de laudă din partea degustătorilor!

Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid
Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid

Aceste minitarte cu spanac și ciuperci pot fi startul reuşit al unui meniu light de weekend. Nu sunt greu de preparat şi sunt şi mai delicioase dacă le prepari chiar tu în casă folosind în loc de aluat foi de legume. Nu sunt multe secrete aşa că doar urmează paşii de mai jos și succesul e garantat.

Cum e cu legumele “ciudate”
Cum e cu legumele “ciudate”

Deși le vezi din ce în ce mai des pe raftul de la magazin și ai vrea să le încerci nu știi întotdeauna cum să găteşti legumele din soiuri nefamiliare, așa că am alcătuit acest ghid pentru a te ajuta. Vei găsi sfaturi despre ce aspect trebuie să aibă ca să fie proaspete, cum să le cureți și cele mai gustoase feluri în care să le gătești.

Panna Cotta cu fructe de pădure
Panna Cotta cu fructe de pădure

Panna cotta este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene, foarte ușor de făcut și foarte gustos, care are la bază o combinație de smântână sau frișcă și gelatină și poate fi combinat după preferință cu diverse arome sau fructe.

Legume înăbușite by Staub
Legume înăbușite by Staub

Legumele înăbușite sunt delicioase și sănătoase, pline de vitamine și sățioase. Gustul savuros apare atunci când legumele emană sucurile și se amestecă. Legumele înăbușite sunt recomandate seară, simple sau alături de carne slabă preparată la grătar, pentru a nu încarca stomacul și pentru a avea un somn cât mai liniștit.

Lasagna cu porc și spanac
Lasagna cu porc și spanac

Ți-e poftă de o porție serioasă de lasagna, dar nu prea dispui de timp? Nicio problemă. Am căutat o rețetă care se pregătește repede, “express” pentru tine și pentru invitații tăi la masă.

Friptură de miel cu garnitură de couscous şi măr
Friptură de miel cu garnitură de couscous şi măr

Tradiţionala friptură de miel poate fi totuşi o apariţie surprinzătoare la masa de Paşte, dacă îi ataşezi o garnitură mai puţin obişnuită, cu origini africane. Friptura, al cărei secret este marinata, îşi va îmbina armonios savoarea cu gustul interesant de couscous şi măr, iar împreună vor arăta extrem de pofticios pe farfurie. Alături de un pahar cu vin roşu şi asezonată cu voie bună, friptura de miel cu garnitură de couscous şi măr nu va fi egalată de nimic! 

Cum păstrăm cuțitele de bucătărie?
Cum păstrăm cuțitele de bucătărie?

Dacă ar exista un decalog gastronomic, probabil prima poruncă ar fi: ai grijă de cuțitele tale precum și ele au grijă de tine. Pasionații de gătit știu cât de importante sunt cuțitele într-o bucătărie și cât de ușor se pot deteriora dacă nu sunt bine îngrijite. Cine-și iubește cuțitele, probabil că știe deja regulile de bază: nu le speli în mașina de spălat vase, nu le lași în chiuvetă, nu folosești tocătoare din alte materiale în afară de lemn și plastic, nu împingi ingredientele de pe tocător cu tăișul cuțitului, le duci la ascuțit periodic (foarte simplu, în orice magazin Kitchen Shop) sau le ștergi/usuci înainte de a le depozita.

Frigărui cu legume și crevete King Prawn by Staub
Frigărui cu legume și crevete King Prawn by Staub

Un fel sofisticat, dar în același timp ușor de preparat, această rețetă cu iz mediteranean cucerește prin culoare și prin gustul natural al ingredientelor. Va impresiona și pe cei mai pretențioși invitați și mai ales va reprezenta atracția culinară a unui grătar de weekend.