0
RSS

Articole

Ce mai pui pe grătar în afară de carne
Ce mai pui pe grătar în afară de carne

Despre carne se zice că ar fi grătarul campionilor, dar oare care e campionul grătarelor? Tot carnea, se pare, în cele mai suculente forme: mititei, burgeri, pulpe și piept de pui, steak-uri de vită sau bucăți de porc. N-o zicem noi, o arată chiar vestitorii soarelui de mai: grătarele fumegânde din curți, parcuri și păduri.

7 greșeli pe care să le eviți când gătești paste făinoase
7 greșeli pe care să le eviți când gătești paste făinoase

Nu trebuie să fii masterchef ca să știi că „al dente” nu se referă la o clinică stomatologică, că penne-le nu au legătură cu vreo pasăre sau că minunații cannelloni nu-s totuna cu aromații cannoli.

Cu toate acestea, există mici detalii, nuanțe și secrete care pot face diferența între o porție de paste excelente și niște paste obișnuite sau chiar nereușite. Un exemplu grăitor este obiceiul de a pune ulei în apa în care fierb pastele. Nimic mai greșit. Îți explicăm mai jos de ce.

Supă thailandeză cu lapte de cocos şi legume by KitchenAid
Supă thailandeză cu lapte de cocos şi legume by KitchenAid

După atâtea preparate tradiționale, încearcă, astăzi, o supă asiatică din lapte de cocos care să aducă toată savoarea Răsăritului într-un bol de supă. Ingredientele se găsesc și la noi cu ușurință, iar gustul te va impresiona prin aromele exotice și parfumate.

Zoodles cu sos pesto de broccoli by KitchenAid
Zoodles cu sos pesto de broccoli by KitchenAid

Dacă vrei să reduci consumul de carne sau carbohidrați, zoodles sunt soluția. Sunt foarte distractiv de făcut, sunt low-carb, fără gluten, “bogaţi”  în low-calorii, și arată incredibil în farfurie! O super rețetă pentru orice moment al zilei fiindcă nu-ți ia mai mult de 10 minute ca să o prepari.

Chifteluţe grecești cu sos de roșii
Chifteluţe grecești cu sos de roșii

Un preparat la care cu greu refuzi o a doua porţie: chifteluţele marinate în sos de roşii! Această rețetă a ajuns în Grecia la începutul secolului 20 și a fost adoptată curând ca rețetă tradițională. Rețeta are origini în Turcia (Izmir) – din acest motiv se mai numesc și Soutzoukakia Smyrna. Ingredientul secret al acestor chifteluțe îl reprezintă semințele de chimen măcinate ce aduc o savoare aparte cărnii.

Tehnici de vopsire a ouălor de care probabil nu știai
Tehnici de vopsire a ouălor de care probabil nu știai

Ai vopsit vreodată ouă cu ajutorul spumei de ras? Dar cu ajutorul vopselei de unghii? Dar cu orez? Sau cu ulei de gătit? Toate sunt cât se poate de reale și surprinzător de simple și te ajută să obții ouă de Paști cu adevărat deosebite, într-un mozaic de culori și modele de efect, care te vor transforma – cel puțin în ochii celorlalți - într-un mic geniu creativ.

Cum îți menții sănătatea (și greutatea) de Paște
Cum îți menții sănătatea (și greutatea) de Paște

Drob, friptură de miel, ouă roșii, cozonac, tort, plăcinte dulci și sărate, iepurași de ciocolată, sucuri, vin și alte băuturi alcoolice… Oare câte calorii conține această enumerație culinar-pascală? Mai puține, poate, decât “vacanța de Crăciun”, dar mult mai multe decât are nevoie corpul tău.  

Rețete tradiționale Paști
Rețete tradiționale Paști

Tradițional sau gourmet? Friptură de miel sau porchetta? Pască sau pavlova? Întrebările care iau cu asalt bucătăriile înainte de sărbătorile de Paști. Nu există răspunsuri corecte, doar plăcerea de a găti ce-ți place ție și celor pe care îi iubești. Iar dacă ai nevoie de puțină inspirație sau doar un strop de motivație, te invităm să răsfoiești mini-colecția de rețete pentru masa festivă din ziua de Paști!

Pască
Pască

Pregătită de obicei în Joia Mare, pasca este o specialitate de nelipsit de pe masa festivă de Paşte, atât pentru gustul delicios, cât şi pentru simbolistica acesteia. Îţi propunem o reţetă simplă de pască, care se spune că devine irezitibil de bună doar dacă este împărţită cu cei dragi.

Decoraţiuni dulci pe masa de Paşte
Decoraţiuni dulci pe masa de Paşte

Dacă ţi-ai propus să te provoci de sărbători şi să dai o notă veselă mesei festive, atunci transformă-ţi bucătăria într-un laborator de creaţie şi decorează tot dulcele!