Nu va rezolva problemele de la muncă și nici traficul din oraș, nu va schimba clasa politică și probabil că nici copiii nu vor fi mai ascultători după ce-ți cumperi un deshidrator. Dar îți poate schimba în bine obiceiurile alimentare și, cu puțin noroc, și pe cele ale micilor mofturoși, îți va reîmprospăta universul de idei și rețete culinare și va fi fără îndoială o piesă esențială și neprețuită pentru adepții dietelor raw.
Ca întotdeauna, vrem să-ți oferim toate informațiile de care ai nevoie înainte ca tu să iei decizia de achiziție. De exemplu, e bine de știut că un deshidrator cu 9 tăvi va ocupa un spațiu destul de măricel în bucătăria ta și, fiind o piesă electronică sofisticată, are un preț care poate ridica o sprânceană-două. Însă deshidratorul de alimente e genul acela de produs despre care îți dai seama că merită toți banii abia după ce l-ai studiat și ai înțeles ce poate să-ți ofere.
Nu degeaba deshidratarea se află printre cele mai vechi metode de conservare a alimentelor. Încă de acum 12.000 de ani, în zonele cele mai aride ale Pământului, vegetalele și carnea erau uscate la soare pentru a-și menține toate proprietățile nutritive și a putea fi păstrate timp îndelungat. Cam asta face și un deshidrator electric: usucă alimentele cu ajutorul aerului cald, fără a le răpi aromele și nutrienții, fără aditivi sau zahăr adăugat. Chipsuri de fructe și legume, felii de ciuperci, foi de piureuri din fructe și iaurt, ierburi aromatice, ba chiar și flori și carne – toate pot fi deshidratate și păstrate în condiții optime chiar și până la 2 ani.
