Un dressing poate transforma o salată obișnuită într-una cu totul specială. Această vinegretă este un dressing care merge foarte bine la salatele de vară, la care musai ai adăugat brânză de capră și pere feliate.
Un dressing poate transforma o salată obișnuită într-una cu totul specială. Această vinegretă este un dressing care merge foarte bine la salatele de vară, la care musai ai adăugat brânză de capră și pere feliate.
Adevărații pasionați sunt mereu deschiși la nou. Și deși plita cu inducție nu e nimic nou în bucătării, unele neclarități și semne de întrebare încă ne stau pe limbă. Așa că hai să lămurim azi o bună parte din ele și să punem pe limbă lucruri mai importante, precum fripturile sau înghețata.
Nu știm alții cum sunt, dar știm cum sunt bucătăriile lor. Sau măcar cum ar trebui să fie. Poate că nu e obligatoriu să ai în casă o tigaie wok sau o oală pentru sparanghel și spaghetti, dar sigur ți-ar plăcea și ți-ar prinde bine. În cazul în care bugetul tău este mai subțirel sau nu petreci atât de mult timp în bucătărie, atunci hai să vorbim despre acele (câteva) cratițe și tigăi eroine, care te vor salva în multe rețete.
O rețetă excelentă de vară ce nu trebuie ratată, mai ales dacă ai găsit creveți proaspeți. Spaghetele sunt printre cele mai simple și rapide mâncăruri care se pot prepara. Sunt sățioase, gustoase, iar în combinație cu fructele de mare sunt un adevărat deliciu.
Fructele de mare sunt un deliciu, fără doar şi poate și deși nu le mâncăm zilnic, nefiind mâncăruri tradiţionale româneşti, vara ne putem încumeta să le preparăm. Zwilling vă propune o reţetă simplă cât ai zice peşte care să vă ducă cu gândul la vacanță.
Cine a zis că nu-ți poți face acasă un burger ca la restaurant? Cu siguranță nu cei de la Staub care îți oferă o rețetă aparte care să dea culoare cinei tale împreună cu familia sau prietenii. Investește în ingrediente de calitate, gătește-le corect și servește cu niște cartofi sau morcovi copți, salată sau orice altceva dorești.
Este cea mai simplă reţetă de pizza, care se face din ingrediente puţine şi proaspete şi de care italienii sunt cei mai mandri. Emile Henry te invită să te bucuri de textura cremoasă a acestei pizza la tine acasă iar pentru cele mai bune rezultate te sfătuieşte să foloseşti una din pietrele de copt special concepute pentru un rezultat "buona de te lingi pe degete".
Vrei să-ți cumperi un blender care să te ajute în bucătărie. N-ar trebui să fie cine știe complicație. Apoi te trezești într-un labirint de brand-uri, prețuri, cifre de performanță, descrieri, specificații, forumuri, recenzii... și uite-așa trece ora de mic dejun și tu n-ai cu ce să-ți prepari un smoothie. Iată așadar câteva lucruri esențiale la care să te gândești atunci când vrei să-ți înnoiești bucătăria cu un blender.
Ce poate fi mai delicios ca o tartă simplă cu legume de vară. Este perfectă pentru a fi servită atât ca aperitiv cât şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Este o tartă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sățioasă.
Cine a avut norocul să mănânce “cel mai bun steak de vită din viața lui”, probabil că 1) nu-l va uita niciodată și 2) îl va compara mereu cu toate steakurile viitoare și probabil că niciunul nu va mai devansa campionul. Dar știi de ce, nu?
Pentru că gustul nu e o știință exactă. Ba din contră, e influențat de stări și emoții create din te miri ce: atmosfera din jur, compania de la masă, modul de prezentare, locul în care iei masa, vremea – tot contextul. Ca să nu mai zicem că, de fiecare dată când povestești prietenilor, se transformă într-o experiență culinară și mai sublimă, și mai incomparabilă. Că doar și repetiția e mama cuiva.