Un hamburger de inspirație spaniolă? De ce nu! Combină elemente și mirodenii din bucătăria spaniolă cu ingrediente proaspete și pregătește chiar la tine acasă un burger delicios.
Un hamburger de inspirație spaniolă? De ce nu! Combină elemente și mirodenii din bucătăria spaniolă cu ingrediente proaspete și pregătește chiar la tine acasă un burger delicios.
Când te bucuri de frumusețe, se cheamă gust. Când creezi frumusețe, se cheamă artă. În bucătărie, e despre amândouă, bucurie și creație. Gust și artă. Neinițiații ar zice că astea-s baliverne, că în bucătărie nu e timp de poezie când ai tigăi care sfârâie, lichide care bolborosesc, cuțite care taie non-stop, roboți care mărunțesc. Dar neinițiații nu au auzit de Emile Henry.
Clătitele sunt desertul la care recurgem ori de câte ori vrem să mâncăm ceva dulce, dar nu vrem să ne complicăm cu un desert sofisticat. Vara le poți umple cu fructe proaspete, pentru a obține un desert de sezon. O reţetă perfectă pentru un weekend nepretenţios.
Cele două tentații supreme ale experiențelor culinare, pizza și desertul, devin una singură în reţeta de mai jos. Adaugă fructe de pădure proaspete pe un blat dulce și vei obține un preparat ce te va face să descoperi plăcerea unui dulce copleșitor de gustos.
O budincă de macaroane reinterpretată, plină de gust și culoare care delectează papilele gustative. Amestecul de ierburi aromate și felul în care o gătești îți va asigura aprecierea oricărui fan al pastelor.
Regele grătarului în România? Porcul, categoric. Votat de poporul pofticios și reales în fiecare vară, pentru mandate de cel puțin 3 luni pe grătarele tuturor. Succesul nu e întâmplător. Promisiunile sale electorale nu sunt niciodată în van (arome inegalabile, frăgezime, suculență), ca să nu mai zicem că este mereu susținut de o echipă imbatabilă de specialiști precum mici, cârnăciori și hot-dogi gata-gata să sară pe grătar pentru tine.
Pâini, plăcinte, cozonaci, cu tot dragul să le faci! Mai ales atunci când le cunoști toate secretele și toate capriciile. Partea cea mai frumoasă e că oricât de priceput ai fi cu cântăritul, cu îndulcitul, cu asamblatul, vei fi invariabil cuprins de niște emoții dulci atunci când pui tava în cuptor. Ce să-i faci, așa se manifestă pasiunea. Ca să nu te frămânți prea tare cu gândurile prăpăstioase, întâi de toate învață să frămânți corect aluatul și cucerește-l cu tehnici infailibile.
Nu zicem neapărat că n-am putea trăi fără unt, dar prin bucătăriile de restaurant și cele de acasă s-ar intra masiv în depresie. Biscuiți cu unt? Beurre noisette? Beef steak cu unt? Ravioli cu unt și salvie? Sosuri fine, aluaturi fragede, cartofi noi în unt? Incredibila pâine cu unt și cu gem? Ahhh, minunate-s căile untului și rețetele pe care doar el le desăvârșește :)
Este imposibil să nu-ți placă tarta cu afine proaspete. Fiind în anotimpul în care suntem înconjurați de atâtea fructe proaspete trebuie să profităm din plin și să preparam cele mai sănătoase delicii pentru întreaga familie. Această rețetă de plăcintă este și destul de săracă în calorii ca să nu ne facem griji atunci când o savurăm.
Dacă îți dorești să faci plăcinte simple dar nemaipomenite trebuie să ai o rețetă simplă de aluat care să fie potrivită pentru orice umplutură. Încearc-o pe cea din aluat dospit, după o rețetă tradițională, pentru plăcinte cu foi făcute în casă, moi și pufoase.