Fajitas de pui este o reţetă tradiţională din bucătaria mexicană şi este un preparat pe bază de pui cu ardei şi ceapă învelite într-o delicioasă tortila şi cel mai adesea asezonată cu sos salsa.
Fajitas de pui este o reţetă tradiţională din bucătaria mexicană şi este un preparat pe bază de pui cu ardei şi ceapă învelite într-o delicioasă tortila şi cel mai adesea asezonată cu sos salsa.
Un cuțit de calitate nu te va face un bucătar mai bun. Dar îți va oferi confort și ușurință în manevrare, deci plăcerea de a scoate de sub lama lui ingrediente perfect finisate. Nu știm în alte domenii cum o fi, dar în ceea ce privește cuțitele de bucătărie, prețul piperat e strâns legat de calitate. Întrebarea este: care sunt diferențele între un cuțit scump și unul ieftin? Și cât de importante sunt aceste diferențe în mâna unui bucătar amator?
Sigur că nu întotdeauna am avut la îndemână supermarketuri cu rafturi și frigidere pline de alimente care rezistă, rezistă, rezistă (vorba reclamei). Ba din contră, alimentele fără conservanți, adică așa cum le-a lăsat mama natură, nu prea rezistă. Bine că ne-am dat seama devreme, încă de pe la începuturile istoriei, că putem să păstrăm mâncarea mai mult timp prin diferite metode, majoritatea descoperite accidental. Dar accidente ca astea să tot fie!
Dacă îţi plac chifteluţele şi eşti şi fan mâncare chinezească, atunci trebuie să le încerci în această combinaţie. Este un preparat cu un gust mai neobişnuit, uşor dulceag, dar şi acrişor care merge de minune cu o salată verde sau o garnitură de orez.
Ușor picantă, colorată, savuroasă și bună de servit la orice masă, o astfel de o ciorbă gulaș din carne de vită, inspirată din bucătăria ungurească, este pe cât de simplă, pe atât de aromată şi surprinzătoare!
Ne place când suntem întrebați care-i treaba cu 3, 5 sau 7-ply. Nu (doar) pentru că ne gâdilă plăcut orgoliul, ci pentru că ne bucură să observăm cum se conturează o tendință de bun augur. Până nu demult, lumea era destul de reticentă la tehnologii noi în bucătărie, preferând să rămână cu ce știm deja că funcționează. Acum lumea s-a schimbat, vorba poetului, sau măcar e în curs de schimbare. Încet-încet tot mai multă lume prinde gustul inovației (la propriu și la figurat) și vrem să descoperim, să înțelegem și să fim la curent cu ultimele trenduri din lumea culinară. Drept urmare, azi vorbim despre vasele multistratificate 3, 5 și 7-ply: ce înseamnă, cât costă și cu ce ne ajută la gătit.
Cu alcool sau fără, cocktail-urile rămân cele mai delicioase băuturi ale verii. Dacă nu vrei să rămâi în categoria “celor care beau apă plată cu lămâie” poți să încerci mocktailuri (cocktailuri fără alcool) pline de personalitate și efervescență
Nu toate cafelele sunt egale în ochii băutorului de cafea, dar nici băutorii de cafea nu sunt toți la fel. Un barista extrem de pasionat s-ar putea să-ți răstoarne („din greșeală”) zahărul de lângă ceașcă, pe când un băutor de ristretto, adică espresso la shot, și-ar da ochii peste cap la vederea unui frappe cu de toate. Ce bine, deci, că astăzi avem un articol pentru toată lumea. Cafegii extremiști sau amatori de arome dulci și intense, azi despicăm bobul de cafea în patru ca să aflăm de ce trendul COLD BREW prinde atâta teren în cafenelele și bucătăriile de pretutindeni.
Vara este în toi și dacă te numeri printre cei care nu înnebunesc de plăcere să stea în căldura aragazului, dar vor totuși să mănânce ceva savuros, atunci îți propunem o rețetă simplă al cărei secret stă în calitatea ingredientelor sale.
Gustoase și sănătoase, smoothie-urile pot înlocui cu succes o masă pe zi și prin diversitatea ingredientelor care pot fi combinate reprezintă o sursă inepuizabilă de creativitate în bucătărie. Dacă ai un blender specializat în prepararea acestora, treaba nu numai că iese excelent, dar durează și extrem de puțin.