• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Roșii umplute cu carne tocată

Roșii umplute cu carne tocată

Ne plac atât de mult ardeii umpluți încât adesea uităm că putem să-i înlocuim și cu alte legume la fel de ofertate. De la STAUB vine rețeta unor roșii umplute cu carne tocată și servite cu un sos răcoritor de iaurt cu mentă – o mică desfătare pentru orice pofticios.

Ingrediente:

  • 4 roșii foarte mari sau 8 roșii mai mititele
  • 400 g carne tocată de vită
  • 1 chiflă veche de o zi
  • 1 ou
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel usturoi
  • ½ linguriță de chimion
  • 1 vârf de cuțit piper de Cayenne
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 100 g brânză Feta
  • ulei de măsline pentru uns tava
  • sare
  • piper

Sos de iaurt cu mentă pentru servire:

  • 125 g iaurt
  • 3 crenguțe de mentă
  • sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Taie „pălăriile” roșiilor (le vei folosi mai târziu) și scobește-le cu grijă de miezul zemos. Toacă miezul și pune-l deoparte într-un castronaș. Rupe chifla în bucățele mici, pune-le într-un bol și toarnă apă peste ele.

Rupe frunzele de pe crenguțele de rozmarin și cimbru. Curăță și taie ceapa cât mai fin, curăță usturoiul și mărunțește-l cu o presă. Într-un castron încăpător, amestecă toată carnea tocată de vită cu pâinea înmuiată și stoarsă de excesul de apă, cu oul, ceapa, usturoiul, ierburile tocate și mirodeniile. Amestecă bine toată compoziția.

După ce ai încorporat toate ingredientele, taie brânza feta în cubulețe și adaug-o în amestecul de carne. Umple roșiile cu acest amestec și acoperă-le cu “pălăriile” lor.

Unge o tavă pentru cuptor cu puțin ulei de măsline și așază roșiile umplute. Toarnă în tavă pulpa de roșii tocate și crenguțele rămase de la plantele aromatice. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă-le la copt pentru aproximativ 35 min.

Pregătește sosul răcoritor de iaurt, pentru servire. Spală menta, înlătură crenguțele și mărunțește frunzele. Amestecă-le cu iaurt și sare după gust.

Aranjează roșiile umplute pe farfurii, toarnă câte o lingură de zeamă aromată din tavă și desăvârșește totul cu sos de iaurt. Poți servi alături o porție de orez fiert, pentru o garnitură ideală.

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: