Istoria hamburgerului incepe inca din secolul XII, de pe vremea imparatului mongol Gingis Khan, care era decis sa cucereasca lumea cu o armata formata din fermieri mongoli, mici de statura, dar hotarati, care mergeau calare pe ponei. Acestia nici nu se gandeau sa plece la lupta inainte de a manca sau daca nu aveau ceva de mancare la ei. Astfel, in lungile expeditii de cucerire s-au obisnuit sa transporte carne tocata sub seaua poneilor, ca sa se mentina frageda si sa fie usor de luat cu o singura mana, cu cealalta continuand sa-si mane poneiul.
Ne trezim cu gandul la ea, de abia asteptam sa ii simtim parfumul si aroma, ramane in gandurile noastre mult dupa ce am terminat ultima picatura si revenim hipnotizati pentru inca o ceasca fierbinte. Da, este vorba de fascinanta cafea, aceasta licoare de care nu ne putem desparti, care ne da energie si ne face ziua mai frumoasa.
În general, suntem interesaţi doar să tăiem cât mai repede ingredientele şi să terminăm treaba, fără să ne gândim la cât de importante sunt tipul şi tehnica de tăiere, cum acestea influenţează definitoriu modul în care sunt gătite ingredientele. Un motiv pentru care este importantă adoptarea unei tehnici de tăiere, în funcţie de ceea ce vrei să pregăteşti, este uniformitatea. Bucăţile mari au nevoie de un timp mai lung de gătire, cele mici de mai puţin, iar dacă sunt împreună, în aceeaşi oală, până se pregătesc cele mari, cele mici se sfărâmă, sau se ultra-gătesc.
Dragă pasionat de gătit, veștile sunt bune! Dacă la începuturile poveștii KitchenShop (acum vreo 15 ani) gătitul sous-vide era rezervat doar restaurantelor pretențioase, acum orice bucătar casnic poate să-și permită echipamentul necesar acestei tehnici culinare.
In anul 1795, armata franceza a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventeaza o noua modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare si stocare in recipiente din sticla, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient in anul 1806, intr-un test al marinei franceze.
Pentru prevenirea stricarii fructelor si legumelor se foloseau cateva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid si multe alte metode.
Cine a gustat o data o portie de paste facute in casa, poate spune cu mana pe inima ca nu se compara cu cele din comert si ca merita tot minimul de efort investit in prepararea acestora.
Exista multe variante de retete pentru prepararea aluatului de paste, italienii au dezvoltat o arta din aceasta tema, dar noi iti propunem o reteta simpla, clasica si gustoasa de aluat, care se transforma in cel mai rapid mod cu putinta in paste numai bune de pregatit intr-o reteta interesanta.