• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Trandafiri din mere

Trandafiri din mere

Reţeta de trandafiri din mere la cuptor este un desert fistichiu şi gustos, care se pregăteşte simplu, şi care de obicei se savurează prima dată cu ochii.

Îndrăznim să spunem că, dăruiţi cu tot cu tavă, au acelaşi efect ca un buchet de trandafiri originali.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • foietaj (400 g – 1 foaie de foietaj)
  • 4 mere
  • 100g gem de caise
  • 6-8 linguri de zahăr (după gust)
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • zeamă de la o lămâie
  • 50-75 ml apă
  • zahăr pudră pentru ornat (opţional)

Timp:

  • Timp de preparare: 2 ore

Cum se face:

Pasul 1: Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu ~1 oră şi jumătate înainte de preparare şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.
Pasul 2: Între timp se spală bine merele, se taie fiecare în jumătate, se scot sâmburii şi cotorul şi se taie în felii subţiri.
Pasul 3: Într-o cratiţă potrivit de largă, se aşază feliile de mere, se presară 3 linguri de zahăr, zeama de la 1 lămâie şi se adaugă apă, doar atât cât să acopere feliile de mere.
Pasul 4: Se pune cratiţa la foc potrivit şi când începe să fiarbă conţinutul se dă la o parte de pe foc, sau se opreşte focul. Merele nu trebuie decât să se înmoaie puţin cât să fie “flexibile”.
Pasul 5: Cu ajutorul unei site, se scot feliile de măr din sirop şi se pun pe un şervet de hârtie, pentru a se absorbi siropul în exces şi se lasă să se răcorească.
Pasul 6: Când aluatul este suficient de dezgheţat, se întinde pe masa de lucru, se presară cu restul de zahăr (~5 linguri de zahăr), zahărul vanilat, scorţişoara şi gemul de caise şi se taie cu ajutorul unui cuţit subţire în fâşii de cca 1-1,5 cm lăţime.
Pasul 7: Pe fiecare fâşie de aluat se aşază uşor suprapuse feliile de mere şi se rulează cu grijă, cât se poate de strâns, rezultând trandafirul din foietaj şi mere.
Pasul 8: Se aşază fiecare trandafir pregătit astfel în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puţină grăsime (unt sau ulei).
Pasul 9: Între timp se încinge cuptorul la 180°C şi se lasă tava în el pentru ~30 de minute sau până când trandafirii sunt uşor rumeniţi deasupra.
Pasul 10: Când sunt gata se scot din tavă, se aşază pe farfuria sau platoul de servit şi se pudrează cu zahăr.

Îți urăm poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: