• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Cea mai tare petrecere cu Fondue

Cea mai tare petrecere cu Fondue

Perfect pentru o petrecere de iarnă împreună cu prietenii, este mai simplu decât pare și clar este antidotul conversației plicticoase la masă. Poți face o masă completă cu trei feluri (sau chiar mai mult) în întregime din fondue. Există trei tipuri principale de fondue - brânză topită, ciocolată topită și un tip de fondue asiatic, unde carnea/leguma este gătită în ulei sau în zeamă de supă.

1. Calculează de câte ingrediente este nevoie

O persoană poate mânca aproximativ 20 de cuburi de pâine de ~2 cm, 225 gr de carne, 170 gr de pește sau fructe de mare, 115-170 gr de brânză, 180-220 gr de legume, 120-180 gr de fructe, 50-120 gr de fructe uscate şi până la 4 cookie-uri. Calculează undeva la ~1 kg de mâncare de persoană.

2. Pregătește ingredientele înainte

Petrecerea poate fi pregătită cu mult înainte de sosirea oaspeților. Poți să tai carnea și să faci cuburile de pâine, prăjitură sau fructe cu câteva ore înainte de petrecere. Brânza și ciocolata pentru sosuri pot fi tăiate, rase sau cubate în avans. Ar trebui însă să aștepți până când prietenii ajung, să încălziţi ingredientele împreună pentru a evita supra-îngroșarea sosului.

3. Servește bucățile tăiate potrivit

Toate alimentele pentru fondue ar trebui servite în una sau maxim două mușcături pentru a permite o acoperire perfectă cu sos. Căpșunile, bezelele mari, biscuiți mici, creveți medii, etc, sunt perfecte așa cum sunt. Pâinea groasă și prăjiturile trebuie tăiate în cuburi de 2-2,5 cm. Taie carnea în cuburi de ~2cm.

4. Utilizează oala fondue corectă

Vase pentru fondue din ceramică pentru brânză, ciocolată, sau alte sosuri de desert care nu necesită gătire în vas. Vase de fondue metalice pentru rețete care utilizează sos de supă, ulei, vin sau bere și în care alimentele sunt gătite în oală. Vasele combinate sunt cele mai practice și de obicei sunt foarte elegante.

5. Utilizează mai multe vase de fondue

Vei avea nevoie de cel puțin una, dacă nu de mai multe, vase fondue. Cele mai multe vase pot găzdui șase persoane. De asemenea, vei dori să utilizezi vase suplimentare dacă găteşti diferite tipuri de fondue.

6. Gătește sosul fondue pe aragaz, servește în oala de fondue

Cel mai bine este să pregăteşti rețetele fondue în vase de bucătărie și să le transferi într-o oală de fondue atunci când sunt gata.

7. Nu lasa niciodată sosul de fondue să fiarbă

Păstrează sosul de brânză sau desert fondue la o temperatură scăzută, suficientă pentru a le menține calde, aproximativ 120 de grade. Folosește o flacără foarte slabă sau o lumânare de ceai pentru a încălzi oala. Uleiul pentru prăjire trebuie păstrat la aproximativ 190℃. La acea temperatură, un cub de pâine se va rumeni uniform în aproximativ 20-30 de secunde. O lumânare de ceai nu va produce suficientă căldură în acest caz.

8. Servește fondue cu garnituri ușoare și băuturi calde

Dacă toată lumea de la petrecere mănâncă o grămadă de pâine sau de carne prăjită acoperită cu brânză, se vor simți rău până la sfârșitul nopții. Servește fondue alături de niște feluri de mâncare mai ușoare - salate răcoritoare, niște legume pregătite înăbușit. Vin fiert, cidru sau ceai cald sunt modalitatea perfectă de a ajută la echilibrarea digestiei.

9. Respectă eticheta fondue

Amintește-ți că mai multe persoane împart același vas, deci încearcă să nu îți atingi buzele sau limba de furculița de care te servești și pe care o vei introduce din nou în vas.

Când se gătește în oală, înfige carnea pe furculița de fondue astfel încât vârful acesteia să iasă în afara cărnii. În acest fel, carnea nu se va lipi de fundul vasului fondue. Important: Scoate carnea gătită din furculița fondue înainte de a mânca pentru că furculița va fi prea fierbinte și cu siguranță te vei arde!

Bețele de bambus lungi sunt o alternativă și poți găți pe ele mai mult decât o bucată de carne sau fructe de mare.

Servește carnea crudă separat, pe o mică farfurie sau platou. Furnizează o altă farfurie pentru a mânca și boluri individuale de condimente pentru carne dacă trebuie aplicate înainte sau după gătire. Cele mai utile sunt seturile de servire aperitive compartimentate.

Acoperă masa cu o față de masă ușor de curățat deoarece vei transporta bucățile acoperite de sos de la vas la farfurie și cu siguranță vei avea parte de pete.

Pentru siguranță, rezervă rețetele cu sos de ulei fierbinte pentru petreceri de seară și numai cu adulți pentru a reduce riscul unui accident. Vasele moderne fondue sunt foarte rezistente, dar amestecarea adulților cu cea a copiilor curioși ar putea provoca un eveniment nedorit.

10. Distrează-te!

Cu o serie de reguli simple îl poți transforma extrem de ușor într-un joc de societate care va face experiența mult mai mult decât o masă împreună. Poți decide un set de reguli, "pedepse" fondue, pentru cine își scapă bucata de mâncare în oală (se va întâmplă mai des decât crezi). Îți dăm câteva opțiuni pentru a le încerca data viitoare când cineva își pierde mâncarea în oala de fondue:

  • trebuie să sărute prima persoană din stânga/dreapta
  • trebuie să toarne în pahare pentru toată lumea următoarea rundă de băuturi
  • trebuie să cânte refrenul unei melodii
  • trebuie să răspundă la o întrebare personală (gazda sau persoană din dreapta/stânga vinovatului va alege întrebarea).

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: