0
RSS

Articole

Supă cremă de pui și ciuperci
Supă cremă de pui și ciuperci

Se spune că supele de pui au calităţi tămăduitoare, mai ales dacă sunt pregatite cu dragoste. Aşa că îţi propunem o supă cremă de pui şi ciuperci, perfectă pentru această perioadă a anului. Cremoasă, lejeră şi delicioasă este o variantă minunată de prânz sau cină care va fi pe placul tuturor, inclusiv pe al tău, pentru că nu necesită mult timp de gătire.

Frappuccino de caramel cu crocant de bomboane
Frappuccino de caramel cu crocant de bomboane

Rece, dulce și energizantă, această bautură poate fi servită pe toată durata zilei, chiar și în zilele reci de iarnă. Alege un moment liber în care să poți savura un Frappuccino de caramel cu topping de frișcă și bucățele crocante de bomboane, pe cât de aspectuos, pe atât de gustos, servit într-o cană elegantă!

Limonadă de iarnă
Limonadă de iarnă

Contrar a ceea ce se crede, limonada este excelenta și iarna, datorită aportului ridicat de vitamina C și antioxidanți, care te feresc de răceli și gripă. Limonada devine o soluție salvatoare în situații când te trezești cu musafiri neașteptați, fiind o alternativă rapidă și naturală la sucul din comerț.

Pizza cu mozzarella, ciuperci și pepperoni
Pizza cu mozzarella, ciuperci și pepperoni

Puține mâncăruri sunt astăzi mai faimoase și mai apreciate decât pizza. Toată lumea iubește pizza. Indiferent dacă ești fan dovedit care nu concepe să își diversifice dieta cu altceva sau o persoană mai atentă cu ce mănâncă, din când în când tuturor ni se face poftă de acest preparat tipic italienesc. Vezi mai jos una din rețetele cu ingrediente clasice și ușor de preparat.

Ingrediente pentru 1 pizza făcuta pe o tavă de 32 cm.

Ingrediente aluat:

  • 220 g faină;
  • 5 g sare;
  • 5 g zahăr pudră;
  • 10 g drojdie (proaspătă sau uscată);
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 10 cl apă caldă.

Ingrediente sos de roșii:

  • 3 linguri sos de roșii;
  • 1 lingură ulei de măsline; 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit;
  • 1 vârf de zahăr pudră;
  • sare și piper după gust.

Ingrediente conținut:

  • 200 g mozzarella;
  • 100 g ciuperci mici feliate; 
  • 100 g pepperoni feliat;
  • 50 g ceapă feliată (~o ceapă medie);
  • 50 g brânză rasă;
  • 10 măsline verzi;
  • 1 ardei gras verde.

Timpi:

  • Timp de pregătire: 40 min

Cum se face:

Pasul 1: Amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia.

Pasul 2: Turnați uleiul de măsline și apa caldă.

Pasul 3: Frământați amestecul, folosindu-vă mâinile, până ce obțineți un aluat moale și puțin elastic.

Pasul 4: Presărați făina pe tava de pizza și întindeți aluatul direct pe suprafața acesteia.

Pasul 5: Amestecați sosul de roșii cu uleiul și cu usturoiul zdrobit. Adăugați zahăr, sare și piper, după gust. Puneți sosul rezultat pe aluatul de pizza.

Pasul 6: Tăiați mozzarella în felii și așezați-le pe aluat. Adăugați măslinele, feliile de ceapă și bucățelele de ciuperci.

Pasul 7: Feliile subțiri de pepperoni le distribuiți în mod uniform pe aluat, împreună cu brânza rasă.

Pasul 8: Introduceți preparatul la cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 240°C (460°F).

Tips:

  • Adaptați rețeta la dimensiunile tăvii de pizza: renunțați la 1/4 din cantitate, pentru tava de 30 cm sau la 1/3 din cantitate, pentru tava de 26 cm.

Vă urăm poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa:

Somon la grătar cu salată de mango
Somon la grătar cu salată de mango

Somonul este un pește gras, dar foarte sănătos, ideal pentru o cină copioasă, dar dietetică în același timp. Preparat la grill, somonul capătă un aspect dungat foarte frumos și un miros deosebit. Peștele proaspăt se prepară în doar cateva minute, așa că nu veți aștepta prea mult această cină delicioasă.

Macarons
Macarons

Celebrul desert franțuzesc rafinat care se savurează cu fiecare îmbucătură te duce cu gândul la după-amieze romantice și la răsfățul împreună cu cei apropiați. Un deliciu pe care îl poți găti și tu, urmărind cațiva pași simpli și făcând totul cu drag. Se fac mai ușor decât ați crede dacă respectați cele scrise mai jos.

Gătitul la aburi
Gătitul la aburi

O alimentație sănătoasă depinde, în primul rând, de dieta, de alimentele pe care le consumăm zilnic, dar și de modul în care aceste alimente sunt gătite.

Gătitul cu abur este una dintre cele mai sănătoase alegeri în acest sens. Una dintre cele mai vechi metode de gătit, inventată odată cu apariția focului (când mâncarea era gătită deasupra izvoarelor termale sau a pietrelor încinse la soare), gătitul cu abur este o metodă foarte des folosită în majoritatea bucătăriilor tradiționale.

Ouă bătute, în aluat de cartofi
Ouă bătute, în aluat de cartofi

Iată ce poţi face cu câţiva cartofi banali. Când suntem în criză de timp, idei, inspiraţie sau ingrediente, putem încerca această reţetă, super simplă, incredibil de gustoasă şi perfectă pentru orice moment al zilei. Doar câteva ingrediente... şi iese o bunătate pe care o putem servi nu doar la micul dejun, ci şi la prânz, cină sau ca aperitiv.

Salată ou și parmezan
Salată ou și parmezan

Simți nevoia să mănânci mai ușor zilele astea? Iată mai jos o idee de salată sățioasă, numai bună pentru a ne lua doza zilnică de sănătate.

Printre cele mai rapide salate care să înlocuiască felul principal dintr-o masă este salată cu ou și parmezan. Află cât de ușor este să o prepari și bucură-te de toate beneficiile ei.

Arta aranjării unei mese festive
Arta aranjării unei mese festive

Se spune că mâncarea se gustă mai întâi cu privirea, motiv pentru care pregătirea cu atenţie a mesei este o parte esenţială a succesului unei cine festive. Dacă modul de servire al preparatelor nu este de tipul bufetului suedez, cu vesela şi tacâmurile spălate, uscate şi aşezate la un loc, atunci ele trebuie aşezate pe masă, respectând nişte reguli simple.