0
RSS

Articole

Trucuri de curățare a accesoriilor de bucătărie
Trucuri de curățare a accesoriilor de bucătărie

Dacă în ultimul articol am povestit despre ustensilele de bambus, revenim astăzi cu un articol despre cum să cureți eficient toate accesoriile de bucătărie.

Nu doar ce gătim este important pentru un stil de viață sănătos, ci și curățenia din jur. În bucătărie este cu atât mai importantă, pentru că toate bacteriile și impuritățile din accesorii și ustensile de gătit, ajung direct la noi în farfurie.

Tot ce trebuie să știi despre ustensilele din bambus
Tot ce trebuie să știi despre ustensilele din bambus

Într-o lume tot mai interesată de resurse alternative, care să protejeze planeta, apar constant noi materiale mai prietenoase cu mediul, care să înlocuiască obiectele comune, în special pe cele din plastic, pe care le folosim.

Bambusul se numără și el printre materialele tot mai prezente în gospodăriile românești, așa că astăzi vom descoperi ce ustensile din bambus putem folosi în bucătărie și cum să le îngrijim.

Cum să prepari o friptură de porc perfectă
Cum să prepari o friptură de porc perfectă

Una dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească este friptura de porc, nelipsită din meniul meselor tradiționale sau de la orice grătar. Este un fel de The Beatles al mâncărurilor românești, pe care oricine ar trebui să știe cum să o gătească.

În articolul de astăzi vom trece prin tipurile de carne de porc și ce să alegi în funcție de gustul pe care îl preferi, cum să o pregătești, cât să iasă foarte fragedă și câteva metode de preparare și rețete pe care să le încerci.

Ghidul începătorului pentru un grătar perfect – partea 2
Ghidul începătorului pentru un grătar perfect – partea 2

Ai aflat deja diferențele dintre grătarul cu cărbuni, grătarul alimentat cu gaz și grătarul electric, în prima parte a articolului nostru. Dacă te-ai lămurit care este grill-ul tău pereche, atunci citește mai departe ca să afli:

Tot ce trebuie să știi despre legume la cuptor
Tot ce trebuie să știi despre legume la cuptor

Sănătatea este mereu la modă, iar cum dintr-un stil de viață sănătos nu trebuie să lipsească legumele, rămâne doar să descoperim cum putem integra mai multe în dieta zilnică și cum să le facem cât mai gustoase.

Ghidul începătorului pentru un grătar perfect – partea 1
Ghidul începătorului pentru un grătar perfect – partea 1

Nu e o surpriză pentru nimeni că noi suntem mari iubitori de grătar. Noi, românii. Noi, pasionații de gătit. Noi, echipa de la KitchenShop. Iubim grătarul ca mâncare simplă și delicioasă, dar și grătarul ca activitate socială. Fiindcă orice mâncare este de două ori mai gustoasă atunci când e savurată cu cei dragi. 

De ce merită să înlocuiești apa îmbuteliată cu apă filtrată?
De ce merită să înlocuiești apa îmbuteliată cu apă filtrată?

Într-o lume sufocată de plastic, nu mai e nicio surpriză că până și alimentele pe care le consumăm conțin particule microplastice. Studiile estimează că un om ingerează aprox. 50.000 de microplastice anual, deși numărul real ar putea fi mult mai mare*. Cea mai mare sursă de microplastice este chiar apa îmbuteliată în sticle de plastic de unică folosință. Odată golite, aceste PET-uri ajung, în mod ironic, aruncate în mediul înconjurător devenind astfel parte dintr-un cerc vicios, dăunător sănătății noastre.

Dacă nu îți place gustul apei de la robinet, poți folosi un sistem de filtrare a apei. Indiferent dacă alegi o cană filtrantă sau îți este mai comod să instalezi un sistem direct pe robinet, vei descoperi, printre multe alte avantaje, că apa are un gust mult mai bun atunci când este proaspăt filtrată.

Citește mai departe pentru a afla care sunt avantajele apei filtrate în comparație cu apa îmbuteliată, cum funcționează tehnologia germană de filtrare a apei, dar și ce produs ți se potrivește în funcție de nevoile tale și stilul tău de viață.

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp
Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp

Ce gust ar avea ciorba fără pătrunjel sau leuștean? Dar mâncarea de mazăre fără mărar sau pastele fără busuioc?

Verdețurile sunt nelipsite din orice bucătărie și ele care dau o savoare deosebită fiecărui preparat. Mai mult decât atât, poți prepara numeroase sosuri, pesto sau marinade pentru carne, care să aducă un plus în meniul familiei tale.

Cum se alege, păstrează și gătește sparanghelul
Cum se alege, păstrează și gătește sparanghelul

Data viitoare când faci cumpărături, adaugă neapărat pe listă și sparanghelul. Această legumă destul de tânără în bucătăriile românești, este un izvor de vitamine, fibre și antioxidanți, care va da mai multă savoare preparatelor tale.

Adevărul despre tigăi- ce materiale alegi pentru gătit
Adevărul despre tigăi- ce materiale alegi pentru gătit

Atunci când vrei să-ți cumperi o tigaie nouă, ești asaltat de informații din toate direcțiile, dar și branduri care vor să își vândă tigăi “magice”, bune la toate. În timp ce orice bucătar profesionist are preferințele sale în materie de tigăi, cu toții îți vor garanta un lucru: nu există o tigaie perfectă. Fie că vorbim despre faimoasa tigaie de fontă (numită și skillet), de tigăile din aluminiu sau de eternul oțel inoxidabil, fie că intrăm în nesfârșita dezbatere despre teflon și învelișurile non-stick, toate materialele folosite în componența tigăilor au puncte forte și puncte slabe.