• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole februarie 2017

Pavlova
Pavlova

Se spune că această reţetă a fost inventată special pentru Anna Pavlova, celebra balerina rusoaică a începutului de secol XX, şi că principalele caracteristici ale desertului o definesc. Aşadar, te invităm să prepari un dulce spectaculos, graţios, uşor şi delicat. Gustos, este de la sine înţeles.

Băuturi speciale, pentru curaj şi sinceritate
Băuturi speciale, pentru curaj şi sinceritate

Din ce în ce mai rafinate şi potrivite pentru orice ocazie, cocktailurile sunt băuturile colorate care îmbină, prin definiţie, diferite arome, împăcând toate gusturile. Am adunat câteva reţete de cocktailuri pe care le poţi prepara uşor acasă, iar agitate bine, vor dinamiza frumos atmosfera.

Risotto cu gorgonzola
Risotto cu gorgonzola

Gros si cremos, risotto este un fel de mâncare tradiţională din nordul Italiei, simplu de preparat şi care se potriveşte perfect ca prânz sau cină. Dacă eşti amator de risotto, te invităm să încerci reţeta noastră, perfect completată de puţin şofran, gorgonzola şi parmezan.

Midii înăbușite cu sos de roșii și chorizo
Midii înăbușite cu sos de roșii și chorizo

Pentru cei care adoră fructele de mare, midiile, sau mai simplu, scoicile, reprezintă un deliciu dat de bucătăria tradiţională mediteraneană, iar în reţeta pe ca ţi-o propunem acestea vor căpăta o savoare interesantă, de influenţă spaniolă.

Tarta Tatin cu pere
Tarta Tatin cu pere

Câteodată, dacă totul este cu susul în jos nu este deloc rău. Tradiţia spune că celebra tartă, devenită o emblemă a patiseriei franţuzeşti, a fost creată printr-un accident. De atunci, tarta Tatin nu lasă pe nimeni indiferent şi se combină excelent cu băuturile calde sau cu îngheţată.

Trandafiri din mere
Trandafiri din mere

Reţeta de trandafiri din mere la cuptor este un desert fistichiu şi gustos, care se pregăteşte simplu, şi care de obicei se savurează prima dată cu ochii. Îndrăznim să spunem că, dăruiţi cu tot cu tavă, au acelaşi efect ca un buchet de trandafiri originali.

Tagliatelle cu creveți și dovlecei
Tagliatelle cu creveți și dovlecei

Tagliatelle cu creveţi şi dovlecei este echivalentul unei scurte călătorii în Italia, la cină, împreună cu familia sau în doi. Foarte gustoase, sunt simplu de pregătit, iar la final răsfăţul va învălui cu arome ispititoare – toate într-un timp scurt de preparare! 

Plăcintă de cartofi (Pommes Anna)
Plăcintă de cartofi (Pommes Anna)

Este o reţetă simplă, care nu necesită multe ingrediente, însă e nevoie de multă răbdare şi dedicare. Secretul ei constă în vasul folosit - să fie rotund, pentru o formă frumoasă de prezentare şi în tăierea foarte subţire a cartofilor. Reteta este de origine franceză, pentru că „Pommes Anna” vine de la numele unei femei nobile de pe vremea lui Napoleon al lll-lea. 

Cartofi Hasselback cu cașcaval
Cartofi Hasselback cu cașcaval

Cartofii Hasselback, cunoscuţi şi sub denumirea de cartofi “acordeon”, sunt cartofi la cuptor, aurii, crocanţi şi aromaţi, cu usturoi şi rozmarin! Sunt perfecţi atât pe post de garnitură, dar merg serviţi şi simpli. Farmecul lor constă în modul în care sunt tăiaţi: fâşii subţiri-subţiri, care la cuptor se desfac ca un acordeon.

Picatta de pui
Picatta de pui

Piccata este un preparat care îşi are originile în bucătăria italienească, iar termenul se referă la un mod de preparare a cărnii: “feliată, sotată şi servită cu un sos de unt, lămâie şi condimente/verdeţuri”. Noi îţi propunem o reţetă sănătoasă, care presupune pui sau curcan, servit cu un sos... delicios.