• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Paste Ravioli proaspete cu dovleac şi sos de salvie

Paste Ravioli proaspete cu dovleac şi sos de salvie

Să găteşti acasă la fel ca la restaurant poate părea descurajant uneori. Cel mai des este vorba doar de a respecta câţiva paşi simpli şi cu puţin ajutor de la aparatele KitchenAid, rezultatul o să fie unul excepţional. Această reţetă de ravioli făcuţi integral în casă îţi va da statutul de superstar în bucătărie şi îi va aduna pe toţi în jurul mesei.

Ingrediente

Pentru aluatul de ravioli:

  • 600 gr făină
  • 3 ouă mari
  • apă rece, după cum este necesar

Pentru umplutura de ravioli:

  • 300 gr dovleac tăiat cubuleţe
  • 2 linguri unt nesărat
  • 3- 4 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper negru măcinat
  • 200 gr de brânză ricotta

Pentru sosul de salvie:

  • 2 linguri unt nesărat
  • 1-2 cepe mici, tocate fin
  • 30 gr frunze de salvie proaspete, tocate fin
  • 250 ml supă de pui sau supă de legume
  • coaja şi sucul de la o lămâie
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă de piper negru

Pentru decor:

  • 50 gr parmezan
  • frunze de salvie verde proaspătă

Mod de preparare

Cum se face aluatul pentru ravioli:

Pas 1 - Adaugă făină în bolul unui robot de bucătărie. Porneşte robotul pe treapta cea mai joasă de viteză.

Pas 2 - Adaugă ouăle, unul câte unul până când se formează o minge de aluat. În cazul în care aluatul este foarte sfărâmicios, se adaugă o linguriţă de apă rece până când se leagă. Asigură-te că aluatul nu este nici prea lipicios.

Pas 3 - Transferă aluatul din bolul robotului pe un blat de frământat. Cu mâinile, frământă până când aluatul devine neted, strălucitor şi puţin elastic, aproximativ 3 minute.

Pas 4 - Acoperă cu folie de plastic şi lasă aluatul să stea cel puţin o jumătate de ora înainte de a-l utiliza.

Cum se face umplutura de ravioli:

Pas 1 - Într-un vas de dimensiune medie pune 2 căni de apă la fiert. Adăugă cuburile de dovleac şi lasă-le la fiert timp de ~10 minute sau până când furculiţa intră uşor.

Pas 2 - Transferă bucăţile de dovleac fierte în bolul robotului de bucătărie. Se adaugă untul, uleiul, sarea şi piperul şi se amestecă pe viteza medie până când amestecul este omogen. Se lasă la răcit compoziţia obţinută.

Pas 3 - Adaugă brânza ricotta la compoziţia răcită şi amestecă ~1 minut să se încorporeze bine.

Cum se fac ravioli:

Pas 1 - Montează accesoriul de paste la Artisanul tău. Setează-l la dimensiunea cea mai mare.

Pas 2 - Împarte aluatul rezultat în 4 bucăţi egale. Acoperă trei dintre ele cu folie de plastic pentru a nu se usca până vor fi folosite.

Pas 3 - Pudrează cu făină bucata de aluat şi trece-o prin accesoriul de paste pentru foi. Trece aluatul de câte trei ori după care ajustează accesoriul cu o setare mai subțire la fiecare alte trei treceri. Foaia rezultată trebuie să fie atât de subţire încât aproape să se poată vedea prin ea.

Pas 4 - Aşează foaia de paste rezultată pe hârtie de pergament şi acoper-o cu folie sau cu un prosop umezit ca să nu se usuce. Repetă procesele din pasul 10 cu celelalte trei bucăţi de aluat rămase.

Pas 5 - Îndepărtează accesoriul de paste pentru foi şi montează-l pe cel de făcut ravioli.

Cum se umplu ravioli:

Pas 1 - Îndoaie o foaie de paste în jumătate şi introdu capătul pliat între rolele de formare. Roteşte mânerul cu un sfert de rotaţie pentru a alimenta accesoriul cu foaie.

Pas 2 - Trage cele două capete libere ale foii în afară (stânga şi dreapta). Aşează separatorul accesoriului în mijloc şi împinge până se aude un click.

Pas 3 - Adaugă umplutura de ravioli în separator cu o lingură având grijă să faci umplerea acestuia în mod egal.

Pas 4 - Roteşte mânerul accesoriului şi priveşte partea inferioară pentru a te asigura că foile de ravioli se alimentează corect.

Pas 5 - Lasă foile finite timp de 15 minute să se usuce şi să se odihnească, după care taie ravioli individual de-a lungul perforaţiilor.

Cum se face sosul de salvie:

Pas 1 - Se topeşte untul în tigaie, la foc mediu.

Pas 2 - Adaugă ceapa şi salvia. Sotează până începe să se simtă mirosul de salvie, aproximativ 30 de secunde.

Pas 3 - Adaugă supa. Creşte temperatura şi fierbe sosul timp de 3-5 minute. Lichidul va scădea uşor.

Pas 4 - Ia sosul de pe foc şi adaugă coaja de lămâie şi sucul de lămâie.

Pas 5 - Condimentează cu piper şi sare după gust.

Cum găteşti ravioli:

Pas 1 - Într-o oală mare pune apă la fiert, adaugă o linguriţă de sare şi dă-o în clocot. După ce apa a clocotit dă focul încet.

Pas 2 - Adaugă câteva bucăţi de ravioli. Găteşte-le 2-3 minute, amestecând uşor. Nu fierbe rapid ravioli, deoarece se vor rupe în apă.

Pas 3 - Cu o spumieră, ridică ravioli şi transferă-I într-un bol de servire. Repetă paşii 1 și 2 cu restul de ravioli.

Pas 4 - Amestecă-i cu sosul de salvie, şi transferă-i pe farfuria de servire. Se presară cu parmezan şi se decorează cu câte o frunză de salvie.

Serveşte-i calzi.

Produse recomandate: