• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Lasagna cu spanac şi brânză de capră

Lasagna cu spanac şi brânză de capră

Istoria acestui tip de preparat a început în Roma antică, iar în prezent călătoreşte prin toate bucătăriile din lume, adaptându-se fiecărei reţete. Se spune că numărul ideal de straturi pe care ar trebui să îl aibă o lasagna perfectă este 5, dar până la urmă important este …să-ţi încapă în tavă. Să ai spor şi căldură în cuptor!

Timp de pregătire: 1h şi 15 minute

Ingrediente pentru 6 – 8 portii:

  • 1 pachet de foi de lasagna, gata preparate
  • 1 kg de spanac proaspăt sau congelat
  • 200 g de brânză de capră
  • 10 felii de bacon afumat
  • 40 g de alune sfărâmate
  • 2 ouă
  • 1 bucată medie de mozzarella
  • 40 cl de smântână grasă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 vârf de linguriţă de nucşoară

Cum se face:

Pasul 1: Încingi o tigaie mare cu 2 linguriţe de ulei. Adaugi treptat spanacul, pe măsură ce începe să se moleşească. Dacă foloseşti spanac congelat, mai întâi trebuie să-l decongelezi şi apoi îl poţi pune în tigaia încinsă, timp de 4-5 minute.

Pasul2: Laşi la scurs spanacul timp de 10 minute, apoi asezonezi. Ungi tava de lasagna cu 1 linguriţă de ulei şi apoi aşezi la baza acesteia 4 foi de lasagna gata preparate, având grijă ca acestea să treacă puţin peste marginile tăvii. Pui peste foi jumătate din cantitatea de spanac şi apoi jumătate din cea de brânză de capră.

Pasul 3: Aşezi pe toată suprafaţa foii 5 felii de bacon şi presari alune, cât pofteşti. Pui încă o foaie de lasagna şi repeţi operaţiunea adăugării de ingredient: spanac, brânză de capră, 5 felii de bacon şi alune. La final, închei cu o foaie de lasagna.

Pasul 4: Spargi şi amesteci 2 ouă. Torni smântâna şi amesteci foarte bine, până obţii o compoziţie cremoasă. Asezonezi după gust şi adaugi nucşoara.

Pasul 5: Tai bucata de mozzarella în 15 felii (nu contează numărul, ci să fie subţiri) şi le aşezi cât poţi de uniform deasupra preparatului, împreună cu feliile de bacon şi cu alunele rămase. Acoperi lasagna cu jumătate din amestecul cu smântână şi îi faci vânt tăvii în cuptor.

O laşi acolo timp de 35 minute, în total, DAR după 15 minute de la introducerea în cuptor, scoţi tava şi torni restul amestecului de smântână. O pui la loc, la zăpuşeală şi respecţi timpul de coacere stabilit: 35 minute.

Pasul 6: În final, scoţi tava din cuptor, o acoperi cu folie de bucătărie şi o laşi aşa timp de 10 minute, înainte de a servi o lasagna memorabilă!

Poftă mare!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: