• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Iepure la cuptor

Iepure la cuptor

O alternativă gustoasă a tradiţionalei fripturi de miel pe care o pregătim de Paşte este friptura de iepure. Zeci de reţete povestesc despre pregătirea cărnii de iepure - slabă, săracă în sodiu şi bogată în minerale, dar noi îţi propunem o variantă pe care o poţi pregăti la cuptor simplu şi mai ales rapid. Cel puţin pentru o friptură!

Timp de pregătire: 1h şi 45 minute (fără timpul de decongelare şi marinare)

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • un iepure de aproximativ 1,5 kilograme;
  • 100 g Kaiser;
  • 1 pahar vin alb;
  • 1 ceapă alba, medie;
  • 6 dovlecei patison
  • 4 căţei de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;  
  • 1-2 cubuleţe unt (pentru ungerea tăvii);
  • 1-2 frunze de dafin;  
  • 1 lingură de oţet;
  • Rozmarin;  
  • sare, piper;

Cum se face:

Pasul 1: Pregăteşti carnea de iepure. Acest lucru presupune să o speli riguros şi să o feliezi în bucăţi potrivite, după cum o preferi la servire.

Pasul 2: Pregăteşti marinada. Întâi cureţi şi feliezi ceapa şi usturoiul, apoi aşezi legumele (mai puţin dovleceii) într-un bol mediu şi le amesteci bine cu uleiul de măsline şi cu vinul, presărând treptat sarea, piperul, rozmarinul. Pui apoi şi frunza de dafin, şi iar amesteci bine.

Pasul 3: Marinezi carnea. Într-o pungă aşezi marinada din bol şi carnea, şi o sigilezi. Mişti punga în aşa fel încât carnea să fie “atinsă” complet de marinată şi apoi o bagi la frigider pentru minim 2 ore (dacă iepurele este vânat şi congelat, îl dezgheţi şi apoi îl laşi la marinat minim 6 ore). Din când în când, mai agiţi punga să se frăgezească toată carnea.

Pasul 4: Ungi o tavă cu unt, aşezi în ea bucăţile de carne de iepure şi dovleceii patisone torni marinada peste ele şi apoi le căptuşeşti cu feliuţele de Kaiser. Acoperi tot cu o folie de aluminiu şi pui tava în cuptorul preîncălzit la 180˚C.

Pasul 5: După jumătate de oră scoţi folia de aluminiu şi întorci uşor carnea. Pui iar tava la cuptor pentru încă o oră, când verifici carnea cu o furculiţă (intră uşor- este gata, nu intră uşor-o mai laşi 15 minute, dar o supraveghezi să nu se usuce/ardă).

Sfat: În caz de garnitură la friptură, poţi pregăti această reţetă: https://goo.gl/nPHZgr.

Să ai spor şi poftă bună!

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: