0
RSS

Articole

Arta platingului: Sfaturi și trucuri pentru a crea farfurii spectaculoase
Arta platingului: Sfaturi și trucuri pentru a crea farfurii spectaculoase

Mâncarea are gust mai bun atunci când arată bine în farfurie. Nu e o vorbă goală, ci un fapt confirmat de numeroase studii și sondaje, dar și de bucătărese de familie din toate timpurile (vezi eterna frunză de salată de sub friptură sau moțul de pătrunjel de pe salata de boeuf).

Nu putem fi toți niște Picasso ai lumii culinare. Însă câteva mici eforturi pot face diferența între o farfurie obișnuită și una care trebuie fotografiată negreșit înainte de a fi savurată.

Așa că ia-ți penseta pentru decorare, cele mai frumoase farfurii de servire și sticluța cu reducție de oțet balsamic. A venit timpul să faci mâncarea nu doar gustoasă, ci și memorabilă pentru oricine o gustă din priviri.

Rețete de smoothie-uri sănătoase pentru un mic dejun revigorant
Rețete de smoothie-uri sănătoase pentru un mic dejun revigorant

De la cerealele cu lapte încoace, niciun alt mic-dejun nu a reușit să ne ofere mai multă aromă și versatilitate precum smoothie-urile. Aceste băuturi de campion (la propriu și la figurat) sunt ușor de preparat, pline de vitamine și minerale, și, cel mai important, pot fi personalizate după gusturile și nevoile tale.

Dacă ești pregătit să-ți îmbunătățești rutina de dimineață, descoperă mai jos câteva rețete delicioase de smoothie-uri care îți vor transforma micul dejun într-o experiență delicioasă și sănătoasă!

Bucătăria moleculară: Ce reprezintă și care sunt principalele tehnici utilizate
Bucătăria moleculară: Ce reprezintă și care sunt principalele tehnici utilizate

Astăzi te provocăm la un exercițiu de imaginație culinară. Să zicem că ai primit în dar roșii de grădină – dulci, zemoase, aromate. Ce faci cu ele? Salată asortată, un platou cu roșii și telemea, bruschete cu ulei de măsline sau poate le treci rapid prin storcătorul de roșii? Nimic mai delicios!

Și totuși, în mâinile unui gastronom molecular, roșiile noastre ar putea deveni un consommé transparent, un jeleu efervescent sau mici sfere de caviar de tomate. Dacă și ție îți sună cel puțin interesant, te invităm să citești acest articol despre cel mai avangardist trend culinar.

Doamnelor și domnilor, aplauze pentru bucătăria moleculară!

Cum să prepari frișca de casă: Sfaturi și tehnici pentru o frișcă perfectă
Cum să prepari frișca de casă: Sfaturi și tehnici pentru o frișcă perfectă

O lume fără frișcă ar fi o lume mai tristă. De fapt, frișca de casă are puterea magică de a schimba orice gustare dulce într-un desert fabulos, indiferent că vorbim de fructe proaspete, clătite, cappuccino sau o simplă tartă cu mere.

Ce este poșarea alimentelor și ce tipuri de alimente se pot găti utilizând această tehnică?
Ce este poșarea alimentelor și ce tipuri de alimente se pot găti utilizând această tehnică?

Poșarea este una dintre acele tehnici de gătit destinate oamenilor care intră în bucătărie de plăcere, nu doar de nevoie. E posibil să sune un pic pompos pentru cei care abia au intrat în universul culinar, dar ghici ce?! Este printre cele mai vechi metode de gătit și nu necesită echipament special. Ai nevoie doar de o cratiță și un ochi de plită sau de aragaz.

Vei descoperi în acest scurt articol informații esențiale despre poșarea alimentelor, cum te poate ajuta această tehnică la gătitul zilnic și ce avantaje nutriționale îți aduce.

9 ustensile pentru cocktailuri care nu trebuie să-ți lipsească din barul de acasă
9 ustensile pentru cocktailuri care nu trebuie să-ți lipsească din barul de acasă

Imaginează-ți că îți inviți cei mai buni prieteni la un cocktail (sau mai multe), dar nu la bar, ci chiar la tine acasă. Nu e ceva obișnuit și cu siguranță nu e ceva ce face toată lumea, deci ai toate șansele să impresionezi și să creezi o experiență memorabilă pentru tine și prietenii tăi.

Tipuri de vase ce pot fi folosite în siguranță în cuptorul cu microunde
Tipuri de vase ce pot fi folosite în siguranță în cuptorul cu microunde

Știai că gătitul la cuptorul cu microunde este nu doar eficient, ci și economic? În comparație cu un cuptor electric, microundele folosesc cu 75% mai puțin timp și cu 80% mai puțină energie atunci când gătești mâncare pentru o persoană.*

Și atunci cum a ajuns cuptorul cu microunde atât de subestimat? Deși este folosit zilnic în foarte multe bucătării, acest cuptor inteligent nu are parte de gloria și de elogiile pe care le primesc cuptoarele electrice sau friteuzele cu aer cald.

Cum să prepari cei mai delicioși mici la grătar: 10 trucuri esențiale
Cum să prepari cei mai delicioși mici la grătar: 10 trucuri esențiale

Mmm... simți și tu? E mirosul inconfundabil al fumului de grătar, ceea ce înseamnă un singur lucru: a început un nou sezon de experiențe culinare în aer liber. Vedetele incontestabile: micii la grătar. Este dificil să găsești un preparat românesc mai estival, mai suculent și mai savuros decât celebrii mititei.

Tehnica Bain Marie: Ce înseamnă și cum se folosește
Tehnica Bain Marie: Ce înseamnă și cum se folosește

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc bucătarii din restaurante să mențină sosurile la cald ore întregi, fără a sacrifica textura sau aromele? Răspunsul este bain marie, o procedură simplă pe care oamenii o stăpânesc de secole.

Bucătăria fusion: ce reprezintă și cele mai populare preparate gătite cu această tehnică
Bucătăria fusion: ce reprezintă și cele mai populare preparate gătite cu această tehnică

Azi călătorim în jurul lumii. O călătorie culinară, desigur, plină de surprize. Bucătăria fusion este un concept popular, în special printre bucătarii profesioniști, și se referă la îmbinarea ingredientelor și tehnicilor de gătit din diferite colțuri ale lumii pentru a crea o experiență culinară inedită.