• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Trucuri și idei de mâncăruri gătite în mai puțin de 30 de minute

Trucuri și idei de mâncăruri gătite în mai puțin de 30 de minute

Există momente în care nu îți permiți să petreci mult timp în bucătărie și îți dorești să pregătești masa cât mai curând posibil?

Deși există multe variante simple și rapide prin care îți poți satisface foamea, înțelept ar fi să alegi și variantele sănătoase. Mâncarea comandată nu este întotdeauna rapidă și nici neapărat sănătoasă, așa că cea mai la îndemână soluție este să gătești acasă cât mai rapid și cu ingrediente cât mai simple și calitative.

Ți-am pregătit câteva rețete ușoare, cu nutrienți importanți pentru sănătatea ta, care să nu te țină foarte mult în bucătărie, dar și 5 trucuri prin care să îți eficientizezi timpul.

Iată 7 idei de rețete rapide, gustoase și sănătoase care îți vor salva timpul pentru întreaga săptămână.

1. Wrap cu legume și carne

wrap cu legume

De ce ai nevoie?

Carne tocată de vită, sare, piper, foi de tortilla, salată verde, brânză feta sfărâmată, avocado mediu copt, ceapă roșie tocată, roșii cherry tocate (după preferințe).

Indicații de preparare:

Într-un castron mare, combină carnea de vită, sarea și piperul, amestecând ușor, până când acestea se combină perfect. Ulterior, se modelează sub formă de hamburger. Gătește carnea sub formă de hamburger la foc mediu, 3-4 minute pe fiecare parte. Așează burgerii pe foile de tortilla, pune deasupra feta și acoperă cu avocado, ceapă, dacă se dorește, se adaugă roșii.

Este o rețetă rapidă și hrănitoare, perfectă pentru prânz, în zilele aglomerate. Desigur, se pot înlocui ingredientele cu altele preferate, cum ar fi piept de pui în loc de vită, cheddar și alte legume.

Alternativă pentru keto: wrap cu legume și carne în frunze de salată.

Iată și câteva rețete de pe Gătesc.ro, care să te inspire:

2. Piept de pui cu salată

pui cu salata

De ce ai nevoie?

Piept de pui dezosat, oțet balsamic, ulei de măsline extravirgin, baby spanac, busuioc proaspăt tocat, arpagic proaspăt tocat, coajă de lămâie rasă, usturoi tocat, sare, piper și orice alte legume dorești.

Indicații de preparare:

Combină toate ingredientele, cu excepția pieptului de pui. Așează pieptul de pui într-un bol sau o pungă de ambalare în vid cu oțet balsamic, ulei, busuioc și condimente. Lasă-l să stea 10 minute la marinat sau îl poți pune și cu 10-12 ore înainte la marinat, în funcție de când gătești.

Prepară puiul la grill și servește-l alături de salată sau chiar feliat, direct în salată. Desigur, pentru salata de spanac ai nevoie de o cutie de baby spanac, câteva roșii, ceapă și dressing-ul tău preferat. Am scris și aici un articol cu și despre salate,care să te inspire.

3. Paste cremoase cu sparanghel

paste sparanghel

De ce ai nevoie?

Paste spiralate sau spaghetti (ce preferi mai mult), smântână pentru gătit, sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți mici, morcovi medii, mărunțiți, ulei de măsline, roșii cherry, înjumătățite, usturoi tocat (după gust), parmezan ras, piper.

Indicații de preparare:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie mare, la foc mediu, se pun sparanghelul și morcovii în ulei până când devin crocanți. Adaugă roșiile și usturoiul și fierbe încă 1 minut.

Se amestecă smântâna, piperul și parmezanul. Scurge pastele și amestecă-le. Poftă bună!

Iată și câteva rețete de pe Gătesc.ro, care să te inspire:

4. Pizza fără dospire by Romona Constantinescu

pizza

De ce ai nevoie?

Ingrediente pentru blat:

  • 150 gr făină
  • 2 gr praf de copt
  • 90 gr iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru topping:

  • 150 ml sos de roșii
  • 150 gr brânză mozzarella
  • 1 linguriță oregano
  • 8 frunze busuioc

Indicații de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 240 grade.

Într-un bol măricel combini făina cu praful de copt și sarea. Amesteci bine.

Adaugă iaurtul, uleiul de măsline și frământă cu mâna 2-3 minute până obții o bilă frumoasă. Dacă aluatul este cam lipicios mai adaugă puțină făină și mai frământă 1 minut.

Presară niște făină pe blatul de lucru și începe să întinzi aluatul de pizza cu un sucitor.

Așează foaia obținută pe o tavă specială de pizza.

Acum este momentul sa pui topping-ul. Întinde sosul de roșii cât se poate de uniform. Așează frumos feliile de mozzarella, presară niște oregano și e gata! Bagă tava în cuptorul super încins la 240 grade, timp de 7 minute, însă fii cu ochii pe ea. În funcție de cuptor, este posibil să aibă nevoie de mai mult sau mai puțin timp.

După ce o scoți din cuptor, pune fulgii de parmezan și busuiocul proaspăt.

Desigur, poți înlocui topping-urile cu orice preferi tu: ciuperci, dovlecei, bacon, porumb, șuncă etc. Nu degeaba se spune că pizza este mâncarea ”resturilor”, este modul perfect de a folosi aproape orice ai în frigider, fără să risipești mâncarea. Fii creativ! 😊

5. Somon cu ghimbir și broccoli

somon

De ce ai nevoie?

Ulei de susan, oțet, ghimbir proaspăt ras, sare, broccoli proaspăt, somon sălbatic, tăiat în 4 porții, semințe de susan prăjite.

Indicații de preparare:

Combină uleiul, oțetul, ghimbirul și lingurița de sare într-un castron mare. Adaugă broccoli și gătește-l în tigaie, lăsând cât mai mult sos marinat în bol. Gătește broccoli timp de 5 minute, apoi mută-l într-o parte a cratiței și așează somonul lângă. Condimentează somonul cu sosul rămas și gătește totul timp de încă 7-10 minute. Se presară cu semințe de susan.

Aceasta este o opțiune, însă poți găti la fel de ușor orice alt tip de pește cu orice legumă, în tigaie sau la cuptor dacă preferi așa. În cuptor e chiar mai puțină nevoie de atenția ta.

Iată și câteva rețete de pe Gătesc.ro, care să te inspire:

Gazpacho (supă rece de roșii) - By KitchenAid

gazpacho

De ce ai nevoie?

Roșii, ardei kapia, ceapă, castraveți, usturoi, suc de roșii, câteva picături de sos Tabasco, ulei de măsline, oțet balsamic, apă, ou, ceapă verde, castraveți murați, ardei gras, șuncă, după gust sare.

Indicații de preparare:

Coace roșiile și apoi taie-le în bucăți mari, la fel și ardeiul, ceapa și castravetele. Pune legumele împreună cu usturoiul în bolul mixerului și prepară un piure cu cilindrul de mărunțire. Adaugă sucul de roșii, sosul Tabasco, uleiul de măsline, oțetul balsamic și apa.

Mixează temeinic cu paleta multifuncțională a mixerului setată pe viteza 4. Asezonează după gust. Lasă la frigider peste noapte, pentru a răci supa și a lăsa aromele să se întrepătrundă bine.

Ziua următoare: fierbe ouăle; fierbe șunca; taie mărunt ouăle (fierte tari), șunca, ceapa verde, castraveții murați și ardeiul galben. Toarnă supa în boluri reci și picură câțiva stropi de ulei de măsline extravirgin în fiecare porție.

7. Frittata cu roșii - By Staub

fritatta

De ce ai nevoie?

Parmezan, ouă, usturoi, roșii cherry, unt, sare și piper după gust.

Indicații de preparare:

Răzuiește fin parmezanul. Bate ouăle într-un castron și adaugă jumătate din parmezanul ras. Asezonează cu sare și cu piper.

Decojește usturoiul și mărunțește-l fin, apoi taie în jumătate toate roșiile cherry.

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Unge cu unt topit 4 mini-tigăi Staub de 12 cm sau o tigaie mare. Adaugă usturoiul și roșiile și asezonează cu sare și piper. Toarnă deasupra lor amestecul de ouă și parmezan. Presară restul de parmezan pe toată suprafața frittatei și apoi pune tigăile în cuptorul preîncălzit, în partea de jos a cuptorului. Coace pentru aproximativ 20 de minute, verificând din când în când consistența cu ajutorul unei furculițe.

Frittata este un preparat foarte ușor și versatil, în care poți adăuga orice legumă preferi, cu sau fără carne, parmezan, cașcaval etc. Practic, orice ai la îndemână în frigider, fără să fie nevoie să te limitezi la anumite ingrediente.

5 Trucuri prin care îți poți eficientiza timpul în bucătărie

eficientizare

Gătitul fără grabă are întotdeauna importanța sa în farfurie, dar uneori simți nevoia ca mâncarea să fie preparată mult mai repede. Când ai lucrat toată ziua, ești obosit și tot ce vrei să faci este să te așezi la masă împreună cu familia, trebuie să te gândești la soluțiile eficiente. Din fericire, există o mulțime de modalități prin care visul mâncarii rapide și sănătoase să devină realitate.

1. Compartimentează mâncarea

Poți cumpăra carnea și legumele preferate pentru câteva zile și să le ambalezi în porții individuale. Adaugă condimentele preferate sau o marinadă și lasă-le la rece, ideal vidate. Se prepară rapid, în 20 de minute la cuptor sau în tigaie, atunci când vrei să servești masa.

2. Gătește în cantități generoase

Într-un mod similar, gătește cu câteva porții în plus mesele și congelează porțiile pentru alte zile. Poți descoperi mai multe trucuri și în articolul despre reducerea risipei alimentare, dar și în cel despre cum să petreci cât mai puțin timp în bucătărie.

3. Folosește resturile

Mulți dintre oameni își planifică mesele, gătesc zilnic chiar și atunci când este weekend. Dacă îți dorești să te mai relaxezi atunci când vine vorba de luat masa, salvează resturile de la mâncarea consumată cu o zi sau două în urmă. Găsește rețetele potrivite, precum pizza sau frittata, în care poți folosi resturile, fără să fie nevoie să gătești mereu ceva total diferit.

4. Ține cont de dimensiunea tăvii/tigăii

Atunci când îți dorești să gătești în cantități mai mari, trebuie să te asiguri că nu folosești cratițe sau tigăi mici. Încearcă să achiziționezi produse care au suprafața mai mare, astfel încât mâncarea să aibă loc atunci când este gătită și nu să fie înghesuită, deoarece se pierde farmecul gustului în procesul de preparare al alimentelor. Plus că este destul de probabil să faci și mai multă mizerie.

5. Ascute cuțitele bine

Accesoriile de bună calitate costă, dar merită tot efortul. Tăierea, tocarea și felierea alimentelor poate fi un proces destul de durabil dacă nu ești dotat cu ce ai nevoie în bucătărie. Poți accelera timpul de gătire doar îmbunătățind acest aspect.

În magazinele KitchenShop te poți bucura de serviciul profesional de ascuțire cuțite! Așa că, nu-ți mai pune îndemânarea în pericol și bucură-te de rapiditatea, precizia și dexteritatea pe care o asigură un cuțit corect ascuțit. Bonus: aroma autentică a ingredientelor.

Timpul petrecut în bucătărie depinde mult și de buna organizare. Tocmai de aceea, planifică în timpul săptămânii ce știi că urmează să mănânci - acest lucru îți va salva timpul.

Sperăm că trucurile menționate și ideile noastre de rețete te vor ajuta să te bucuri mai mult de vară, fără să neglijezi alimentația, totuși.


Alte produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: