• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Roșii umplute cu risotto by Staub

Roșii umplute cu risotto by Staub

Dacă de multe ori le folosim ca o garnitură sau mai ales în salată , există variante prin care putem face roșia preparat principal. Această rețetă de roșii umplute cu risotto reprezintă o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, numai bun pentru deschis apetitul. Se pregătește fără dificultate, iar combinația de orez și condimente te va umple de energie.

Ingrediente pentru 4 porții:

    • 4 roșii mari
    • 50 gr de caise uscate
    • 2-3 fire de busuioc
    • 2 cepe mici
    • 5-6 linguri ulei de măsline
    • 150 gr orez de risotto
    • 500 ml supă de pui
    • 50 gr semințe de pin prăjite
    • 50 gr de parmezan ras
    • 50 gr unt
    • piper Cayenne
    • sare de mare
    • piper negru proaspăt măcinat
    • zahăr brun

Mod de preparare:

Pas 1: Spală roșiile. Taie partea superioară a fiecărei roșii ca un capac. Scobește cu grijă interiorul roșiilor cu o lingură.

Pas 2: Toacă fin caisele uscate și frunzele de busuioc.

Pas 3: Curăţă ceapa, toac-o fin și căleşte-o în 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă orezul și călește-le împreună până când orezul devine translucid.

Pas 4: Toarnă peste ceapă și orez 1/3 din supa de pui și fierbe la foc mediu până când orezul a absorbit tot lichidul, amestecând ocazional. Adaugă restul de supă rămas, câte puțin de fiecare dată așteptând să se fie absorbit de orez.

Pas 5: După aproximativ 18 minute, când orezul este aproape gătit, adaugă caisele, semințele de pin prăjite și busuiocul tocat. Amestecă uşor sa se încorporeze.

Pas 6: Adaugă parmezanul și untul. Condimentează cu sare și piper de Cayenne.

Pas 7: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Pas 8: Umple roșiile cu risotto și acoperă-le cu capacele lor. Pune fiecare roșie umplută într-un mini cocotte turnând deasupra uleiul de măsline rămas. Deasupra se condimentează cu sare, piper și zahăr brun. Așază vasele cocotte pe o tavă de copt și coaceți la cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute.

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: