https://www.kitchenshop.ro/info-culinar-cum-se-marineaza-carnea-de-porc-sfaturi-utile
Carnea de vită în stil tradiţional coreean este gătită timp îndelungat într-un sos aromat de soia şi este servită cu ouă fierte, gătite în acelaşi sos. Este un preparat dulce-sărat, care este destinat să fie mâncat în cantităţi mici împreună cu garnitură de legume sau de orez. Căldura scăzută şi un timp lung de fierbere sunt esenţiale pentru reuşita fripturii. Ceva magic se întâmplă după a doua oră.
Dacă te grăbeşti, acest fel de mâncare este ok să-l serveşi şi după doar o oră de gătire, dar este incomparabil mai bun după două sau trei ore, şi cu cât îl fierbi mai încet cu atât este mai bun. Se păstrează, de asemenea, minunat în frigider timp de cel puţin trei până la patru zile (plus că aroma se va îmbunătăţii peste noapte). Se poate păstra congelat timp de până la 3 luni.
Ingrediente:
- 1 kg de carne din pulpă de vită, tăiată cubuleţe mari
- 1 ceapă mare, feliată
- 3 - 4 ardei chili verzi, întregi pentru mai puţin picant şi tăiaţi pentru mai picant
- 1 jalapeno, felii (opţional, pentru iuţeală suplimentară)
- ½ cană de sos de soia
- 3- 4 linguri de zahăr brun
- 1 ½ linguriţă de piper negru măcinat
- aproximativ 4-6 căni de apă (sau suficientă pentru a acoperi carnea)
- 3-4 ouă fierte, întregi
- 3-5 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi (opţional)
Mod de preparare:





Alte produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: