• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Paste de casă superb colorate

Paste de casă superb colorate

Vine un moment când vrei ceva extrem de simplu dar care arate fenomenal și toți să te întrebe cum ai reușit culoarea aia de roz intens. Din fericire, dacă ai răbdarea să faci în casă pastele, adăugarea unor culori la amestec este un simplu pas suplimentar. Procesul este practic identic cu fabricarea de paste proaspete și vei avea întotdeauna o aromă mai bună, mai proaspătă și mai nuanțată.

Mod de preparare

Colorarea - Colorarea aluatului de paste este la fel de simplă pentru că înseamnă doar un piure puternic colorat pe care să-l adaugi în aluatul tău pe măsură ce îl pregătești. De fapt, odată ce ai adăugat piureul colorat, procesul este practic identic cu a face paste obișnuite, neutru colorate. Astăzi îți arătăm patru aluaturi de paste colorate diferit. Un aluat roz, colorat cu sfeclă, un aluat negru întunecat, colorat cu cerneală de calmar, un aluat verde făcut cu spanac și un aluat portocaliu auriu, care capătă nuanța de la pasta de roșii. Pentru aluaturile portocalii și negre, sosul/piureul vine direct dintr-un borcan, în timp ce pentru aluatul roz și verde, legumele trebuie fierte, curățate și pasate complet înainte de a le încorpora în aluat.

Singura variabilă pe care chiar trebuie să o urmăreşti este conținutul de apă. Este un echilibru delicat, dar dacă te decizi să experimentezi pe cont propriu, află că orice greșeală poate fi reparată cu puțină făină suplimentară sau puțină apă.

Înainte de a merge mai departe, totuși, există câteva lucruri pe care vei dori să le ai la îndemână. Dacă ai experiență în prepararea pastelor, tot ce vei avea nevoie este apă, făină, ouă și agentul de colorare ales.

De asemenea, este util să ai pregătită o tavă pe care ai pus o foaie de hârtie pergament pentru depozitarea aluatului, un prosop de bucătărie, o folie de plastic care să-l acopere și să-l păstreze fraged și ceva făină suplimentară pentru momentul în care aluatul devine prea lipicios. Nu mai rămâne decât să-ți găsești un loc în care poți face “mizerie”, o masă din lemn sau un blat de tocat mare.

Amestecarea aluatului - Se cântărește făina pentru cantitatea de paste dorită dintr-o culoare și se toarnă pe suprafața de lucru într-o grămadă. Utilizează vârfurile degetelor pentru a face o gaură în centru, că o gogoașă mare. Ai grijă să fie largă de vreme ce vom adăuga o grămadă de ouă acolo. Poți să agaugi ouăle înăuntru întregi sau bătute gata (în fotografii se arată o tehnică de școală veche, în care, ouăle sunt puse întregi și încorporate treptat, dar nu există niciun motiv pentru care să nu le poți bate înainte). Apoi adaugă puțină sare și agentul de colorare dorit.

Folosind o furculiță sau tot vârful degetelor, începe treptat să împingi făina peste ouă. Continuă să adăugi făină până când nu mai are sens să folosești furculița - aluatul va fi umed și lipicios, dar va rămâne împreună că o singură masă.

Frământarea - În acest moment, îndepărtează orice aluat lipit de furculiță sau de mâini. Apoi, începe să adaugi făină suplimentară în aluat, întorcând aluatul aproximativ la 45 de grade de fiecare dată, pentru a încorpora mai uniform făina. Odată ce aluatul se simte ferm și poate forma o masă compactă, este timpul să începi să-l frămânţi.

Pentru a frământa aluatul, pur și simplu apasă podul palmei în aluat, împingând înainte și în jos. Rotești aluatul cu 45 de grade și faci mișcarea din nou. Va trebui să frămânţi până când aluatul nu mai este separat - ar trebui să aibă o textură netedă și elastică asemănătoare cu o minge fermă de plastelină. Dacă aluatul se simte umed și lipicios, adăugă mai multă făină, după cum este necesar. Dacă, pe de altă parte, este atât de uscat încât refuză să stea lipit și se sfarmă, adăugă puțină apă. Poți folosi o sticlă de pulverizare pentru a umezi uniform aluatul fără a adăuga apă în exces.

Odihnirea aluatului - Odată ce ai mingea de aluat frământat, împachetează-l bine în plastic. Perioada de odihnă permite făinii să continue să se hidrateze, iar fibrelor de gluten obținute în timpul frământării să se relaxeze puțin. Majoritatea experților vă vor spune că, dacă ați încerca să rulați aluatul fix în acest moment, va apărea un dezastru - aluatul fiind prea uscat și prea elastic pentru a îl trage în foaie. Poți să scurtezi perioada de odihnă dacă întinzi aluatul cu o mașină și nu cu un făcăleț deoarece în procesul de rulare repetată aluatul se va întinde treptat. Eventual lasă aluatul să se odihnească cât timp cureți blatul de lucru și te cureți pe maini.

În cazul aluatului colorat, unde vrei să te asiguri că piureul sau cerneala au pătruns uniform în întregul aluat, poți să mai frămânţi câteva minute suplimentare după perioada de odihnă. Când ai terminat, ar trebui să arate ceva asemănător cu imaginea de mai jos.

Dacă intenționezi să aștepți câteva ore, pune aluatul în frigider. Poți păstra aluatul până la trei săptămâni dacă îl introduci într-o pungă alimentară cu fermoar și îndepărtezi cât poți de mult din aer.

Odată ce aluatul este gata de utilizare poți folosi o maşină de făcut paste şi accesoriul potrivit pentru a obține spaghete, foi, tortellini sau ravioli.

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: