• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Mini cheesecake cu dovleac

Mini cheesecake cu dovleac

Mini cheesecake cu dovleac special gătite de Halloween, fine, cremoase şi cu o plăcută aromă de condimente. Sunt fabulos de bune şi unde mai pui că dacă le faci vei avea în casă un încântător miros de toamnă şi masa ta de petrecere va arata extrem de apetisant.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 400 gr biscuiţi de ciocolată umpluţi
  • 2 linguri unt topit

Pentru umplutura cheesecake:

  • 450 gr cremă de brânză mascarpone la temperatura camerei
  • 150 gr zahăr
  • 2 linguri făină universală
  • 1 linguriţă condiment de plăcintă cu dovleac
  • 200 gr piure de dovleac
  • ¼ linguriţă de extract de vanilie
  • 2 ouă

Pentru glazura de vanilie:

  • 200 gr de unt sărat
  • 800 gr zahăr pudră
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1-2 linguri de apă sau lapte
  • colorant de culoare galbenă, portocalie şi verde
  • mini chipsuri de ciocolată
  • fulgi de ciocolată
  • mini batoane de lemn dulce

Mod de preparare

Pentru blat:

Pas 1 - Preâncălzeşte cuptorul la 160°C şi unge partea inferioară şi partea laterală a unei tăvi pentru copt prăjituri mai înaltă.

Pas 2 - Mixează biscuiţii umpluţi în robotul de bucătărie KitchenAid® până când aceştia sunt sfărmaţi complet. Apoi, într-un bol combină untul şi biscuiţii sfărmaţi până se omogenizează bine.

Pas 3 - Întinde amestecul în tavă, împingând bine şi în colţuri şi coace-l timp de 7-10 minute. Scoate din cuptor şi lasă-l deoparte până pregăteşti umplutura de brânză.

Pas 4 - Redu cuptorul la 160°C.

Pas 5 - În mixerul KitchenAid®, amestecă brânza crema, zahărul, făina şi condimentele de dovleac la viteză mică până când se combină bine. Se adaugă piureul de dovleac şi extractul de vanilie şi se amestecă până se combină bine. Apoi, adaugă ouăle unul câte unul, fără să opreşti mixerul, şi amestecă până când ai o umplutură netedă.

Pas 6 - Toarnă uniform umplutura peste blat şi coace timp de 30 de minute.

Pas 7 - Opreşte cuptorul şi lasă cheesecake-ul în cuptor cu uşa închisă timp de 10 minute. Scoate cheesecake-ul de la cuptor şi răceşte-l afară şi apoi în frigider timp de 4-6 ore. După ce s-a răcit şi întărit taie blatul în bucăţi potrivite.

mini cheescake

Pentru glazura de vanilie:

Pas 1 - Pentru a face glazura, combină untul şi 2 căni de zahăr pudră şi amestecă până se omogenizează. Adaugă extractul de vanilie şi 1 lingură de apă sau lapte şi amestecă până se combină. Adaugă restul de zahăr pudră şi amestecă până obţi o compoziţie cremoasă. Adaugă apă sau lapte suplimentar pentru a subţia compoziţia, dacă este necesar.

Pas 2 - Împarte glazura în 4 boluri astfel, o lingură de compoziţie în primul bol (va fi cel de culoare verde) restul compoziţiei o împărţi ½ într-un bol (glazură de culoare portocalie) şi restul în 2 boluri (glazură de culoare galbenă şi albă). Adaugă colorant în fiecare bol şi amestecă până se omogenizează.

mini chescake dovleac

Pas 3 - Pentru a face fantoma, fă un vârtej de glazură albă folosind o duză rotundă mare de glazură. 2 ½ până la 3 rotaţii complete ar trebui să formeze o fantomă completă. Utilizează două mini chipsuri de ciocolată pentru ochi şi un chips de ciocolată cu dimensiuni normale pentru gură.

mini cheescake

Pas 4 - Pentru a face dovleacul, faci un moţ mare de glazură portocalie în mijlocul unei bucăţi de cheesecake. Utilizează vârful unui beţişor de îngheţată sau o coadă de linguriţă pentru a desena liniile de pe coaja "dovleacului". Pentru tulpină, adaugă o bucată de lemn dulce. Adaugă-i cu o duză subţire o frunză de glazură verde.

mini cheescake dovleac

Pas 5 - Pentru a face boabele de porumb, utilizează toate cele trei culori de glazură. Începe prin a face un vârtej cu glazură galbenă, urmată de un vârtej alb mai mic şi un mic vârf portocaliu deasupra.

mini chescake

Ţine prăjiturile la rece până când eşti gata de servire.

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: