• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Plăcintă cu mere
Plăcintă cu mere

Gustul de măr copt aminteşte întotdeauna de copilărie şi de prăjiturile bunicii. Atunci când ai poftă de ceva dulce, prăjitura cu mere este desertul ideal, pe care poţi să îl prepari în 4 paşi. Foarte fragedă şi aromată, uşor acrişoară, şi de post, pe scurt, absolut delicioasă, plăcinta cu mere este, cu siguranţă, o plăcintă pe placul tuturor.

Ciorbă de burtă
Ciorbă de burtă

Ciorba de burtă reţeta clasică este foarte gustoasă dacă este facută cum trebuie şi dacă se prepară din burtă crudă. A ajuns pe masa românilor dintr-un capriciu istoric, fiind fiartă, mai întâi, în ceaunele şi cazanele trupelor de spahii ale Imperiului Otoman cunoscuţi sub titulatura de ciorbagii. Ciorba de burtă este un preparat căruia trebuie să îi aloci câteva ore bune pentru a-l găti, însă, cu toate acestea, gradul de dificultate este unul mediu.

Cârnaţi albi bavarezi- Weisswurst
Cârnaţi albi bavarezi- Weisswurst

Celebrii Weisswurst, în traducere cârnaţi albi, sunt una dintre specialităţile culinare din sudul Germaniei. Ei sunt foarte populari mai ales a regiunea Bavaria, fapt pentru care au devenit populari la noi sub numele de cârnaţi bavarezi. 

Burger din carne de vită
Burger din carne de vită

E greu de egalat un burger de vită tradiţional american făcut în casă. Pentru a avea siguranța că ceea ce mănânci este făcut din ingrediente proaspete, fără adaosuri de conservanți, stabilizatori și potențatori de arome, cel mai bine e să faci cât mai multe preparate cu mâna ta, de la zero. Varianta clasică de burger te aşteaptă să o încerci în orice combinaţie şi cu orice ocazie.

Tajine marocan de pui
Tajine marocan de pui

Aromele bucătăriei marocane, la buchet, în vasul Tagine! Chef Sidia Sissoko îţi propune o reţetă pe cât de uşor de preparat, pe atât de gustoasă, ale cărei secrete sunt condimentele orientale, lămâia murată şi vasul special, fabricat în Franţa, de Emile Henry.  

Înghesui ingredientele în vas, le acoperi, le pui pe foc şi aştepţi 45 de minute, fără să umbli la ele. Aburul captiv în interior va circula şi va face toată magia, printr-o gătire lentă şi savuroasă.   

Limbajul vinului bun
Limbajul vinului bun

“Bun îi vinul şi gustos, când îl bei cu-n om frumos” este o zicala care contine mult adevar. Insa vinul bun, independent de compania pe care o ai cand il consumi, exista deja pe un raft în magazin şi aşteaptă să fie ales în cunoştinţă de cauză!

Cum alegem un vin bun

Pe scurt, vinul bun este un cumul de factori: soiul de strugure, măiestria vinificatorului, calitatea solului, condiţiile climatice din anul recoltei samd.

8 motive pro-hidratare cu SodaStream
8 motive pro-hidratare cu SodaStream

Ştim cu toţii cât de important este să ne hidratăm, cât de bine ne face apa din toate punctele de vedere: că ne destresează, că ajută la digestie sau că stimulează metabolismul şi activitatea creierului. Ştim, dar cu toate astea, uităm să bem apă. Dacă soluţia de hidratare ar sta într-un impuls efervescent, care să ne amintească să ne apropiem de cele 8 pahare de apă pe zi (în medie), atunci aparatele SodaStream sunt cea mai interesantă variantă.

Depozitarea adecvata a alimentelor
Depozitarea adecvata a alimentelor

Foarte multa lume arunca mancare zilnic din cauza alterarii acesteia, iar acest lucru este foarte scump si risipitor. Din fericire, mancarea se poate pastra mai mult timp daca se respecta anumite reguli in ceea ce priveste depozitarea sa. Atunci cand depozitam mancarea trebuie sa luam in considerare mai multi factori cum ar fi: manipularea corecta a acesteia pentru a evita intoxicatiile alimentare, tipurile de containere folosite la stocare si cat timp rezista unele alimente la frigider sau congelator.

Despre cuţite - 5 mituri care te pot costa
Despre cuţite - 5 mituri care te pot costa

Dacă întrebi orice bucătar îţi va spune că cele mai importante ustensile din bucătărie sunt cuţitele, care ar trebui să fie primele achiziţionate atunci când începe o utilare serioasă a acesteia. Pentru că sunt cele mai folosite.

Puţine ar fi excepţiile care s-ar lipsi de un cuţit, în rest, aproape orice reţetă presupune existenţa unor ajutoare în pregătirea ingredientelor, fie că implică felierea, tocarea, curăţarea, mărunţirea sau decojirea lor. 

Frigărui de porc la grătar, cu marinată în stil mexican
Frigărui de porc la grătar, cu marinată în stil mexican

Vinul roşu îl alegi tu, iar reţeta savuroasă de frigărui de porc la grătar ţi-o propunem noi. Principiul este acelaşi, dar ceea ce va face întotdeauna diferenţa este compoziţia marinatei şi timpul pe care îl va petrece carnea cu ea, să îi fure toate aromele. Te invităm să citeşti şi să încingi grătarul!