• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

10 lucruri pe care le poți face cu o mandolină

10 lucruri pe care le poți face cu o mandolină

Poate că o mandolină nu este tocmai un accesoriu pe care să-l găsești în fiecare bucătărie, dar cu siguranță este acel „instrument” pe care-l cauți uneori în propria bucătărie și îți lipsește cu desăvârșire când ai nevoie.

Mandolina îți poate uniformiza munca și te poate duce mult mai repede la un rezultat final, cu un plating de restaurant în farfurie. Fie că pregătești ceva pentru musafiri sau întreaga familie, preparatele tale merită un aspect frumos.

Descoperă mai departe de ce este extrem de utilă o mandolină în bucătărie și ce poți să faci cu ajutorul acesteia, inclusiv lucruri la care nu te aștepți.

1. Salate

Indiferent că alegi să prepari o salată obișnuită cu legume, ouă, ton, porumb sau o salată din fructe proaspete când ai poftă de ceva dulce care să-ți ofere energie, mandolina este un accesoriu care te poate ajuta să ornezi toate aceste idei într-un mod excelent.

Cu siguranță, o salată de legume va fi adesea o opțiune după ora 18:00, așa că pregătește-te să o prepari în cel mai atrăgător mod cu putință – astfel poți să o mănânci cu ușurință când vezi cât de bine arată.

Oricum, având în vedere că ai nevoie de fructe și legume zilnic pentru a trăi un stil de viață sănătos, e momentul să te convingi că frumusețea din farfurie joacă un rol important.

Descoperă în acest articol și o mulțime de idei pentru salate savuroase.

Salatele din fructe sunt și ele o magie datorită gamei de culori și texturilor diferite – aproape irezistibile. Prepară-le în mai puțin de 5 minute cu ajutorul unei mandoline și poți să ajungi la un rezultat de invidiat.

2. Brânzeturi

Brânza este un aliment nutritiv și gustos, căreia cu greu îi rezistăm, mai ales atunci când se topește într-un preparat sau capătă un gust deosebit împreună cu alte alimente.

Desigur, brânzeturile sunt cele care ne oferă un echilibru adecvat și în salate sau alte preparate din carne. Ei bine, acum, imaginează-ți că o mandolină ar putea să-și facă foarte bine „treaba” în obținerea unor felii de brânză pe care să le adaugi cu finețe în fiecare bol cu mâncare. Astfel, nu riști să mănânci prea multă brânză și nici să nu oferi aromă preparatelor.

De asemenea, multe mandoline au și lame pentru mărunțire și răzuire sau chiar și cartofi pai.

3. Gustări

Există momente când îți dorești o gustare rapidă, subțire, sănătoasă și în același timp, există bucuria să ai în frigider tot ce ai nevoie ca acest lucru să poate fi îndeplinit.

Dacă îți pui mintea la încercare, poți să pregătești un toast, peste care să întinzi o cremă de brânză, deasupra căreia să așezi feliile unei ridichi proaspete, folosindu-te de puterea mandolinei. Ah, sare și piper după gust!

Nu te teme să te joci cu alimentele în bucătărie și încearcă gusturi și texturi diferite. Poți felia chiar și mezeluri cu mandolina, pentru sendvisuri delicioase.

4. Chipsuri

Cele mai gustoase și mai sănătoase chipsuri sunt acelea făcute de tine, acasă. Și cum poți să faci asta, dacă nu cu ajutorul unei mandoline? Din când în când, tot ceea ce-ți dorești este să ronțăi un chips, iar acasă ai șanse mari să le consumi într-un mod mult mai sănătos, spre deosebire de cele cumpărate.

Așadar, feliază cartofii cu ajutorul mandolinei, pune condimentele preferate, și pune-i într-o tavă la cuptor sau la air fryer, dacă vrei să renunți la procesul de prăjire. Poftă bună!

5.Tarte

Indiferent că îți dorești o tartă sărată sau dulce, ai nevoie ca aceasta să arate bine și să fie gustoasă. Acestea sunt preparate simple de realizat, cu puține ingrediente, în funcție de natura tartei (ex: tartă de lămâie) și îți pot satisface poftele cu ușurință.

În mod cert, orice tartă are nevoie de o ornare exemplară, cu felii subțiri ale fructelor sau legumelor așezate deasupra. Mai ales dacă ai musafiri, ar fi păcat să te prezinți cu o tartă apetisantă, dar care nu face cu ochiul.

6. Varză mărunțită

Varza este o legumă plină de fibre și un tratament perfect pentru menținerea corpului sănătos, însă prepararea ei „costă” timp. Nu și dacă ai o mandolină!

Poți felia sau mărunți varza cu ușurință și îți poți pregăti salatele fresh preferate într-un timp rezonabil, încât să ai rezerve să te bucuri și când mesteci. Acum ești liber să combini varza albă cu varza roșie, să pregătești un dressing și să te așezi la masă în mai puțin de 10 minute.

7. Dressing

Dressing-urile sunt necesare când vrei să oferi un gust suculent mâncării și sunt bine primite atât în salate, cât și în alte preparate (carne, sendvișuri, pește).

Preparate în casă, acestea au nevoie de meticulozitate, așa cum este Tzatziki. Mărunțește castraveții și feliază legume și mirodenii subțire, cu ajutorul unei mandoline. Orice lucru preparat în casă, este mai sănătos decât opțiunile de la raft.

O variantă pentru și mai multă eficiență în bucătărie, este să feliezi sau să mărunțești legume într-o zi, iar apoi să le congelezi pentru câteva săptămâni.

8. Lasagna cu dovlecel

Când vrei să renunți la carbohidrații din lasagna, pur și simplu înlocuiește pastele cu dovlecel feliat. Dacă ai o mandolină în apropiere, într-un timp scurt poți obține feliile perfecte de dovlecel.

Le poți folosi exact ca pe foile de lasagna sau le poți face rulouri umplute cu un conținut clasic pentru lasagna: brânză, parmezan, carne – totul după preferințe. Acoperă cu sos și brânză, apoi pune-le la cuptor. Delicios!

Lasagna cu dovlecel

9. Ceapă

Dacă te-ai săturat să plângi atunci când feliezi sau tai ceapă, acesta este un alt semn că ai nevoie de o mandolină în bucătărie. Ceapa este cu adevărat o legumă folosită în foarte multe preparate, însă poți să-ți scurtezi drumul suferinței dacă folosești metoda rapidă și eficientă de tăiere.

10. Ratatouille

Ratatouille este una dintre rețetele acelea delicioase care nu conțin carne, cu o paletă largă de culori ale legumelor, perfectă pentru sănătate și gust. Din nefericire, acesta presupune felierea legumelor, deci o mandolină sigur este bine venită atunci când ai nevoie de atât de multe felii de vinete, dovlecel sau roșii, tăiate în mod egal.

Ratatouille

În concluzie, mandolina este o ustensilă foarte utilă în bucătărie, mai ales când vrei să-ți scurtezi timpul de muncă sau când ai musafiri.

De asemenea, o idee bună este să pregătești în avans fructe și legume pentru preparatele tale preferate și să le congelezi până când vrei să le gătești. Nu doar că economisești timp, însă și rezultatul preparatelor va fi unul de invidiat datorită aspectului perfect din farfurie, dar și a gustului uniform.

Alte articole care te-ar putea interesa: