• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

10 idei de organizare pentru meniul de Revelion

10 idei de organizare pentru meniul de Revelion

Știi momentul acela în care cineva îți spune să nu mănânci acasă pentru că e suficientă mâncare la petrecerea la care mergeți. Doar ca să ajungi acolo și să găsești o rotiță de brânză camembert, niște sticksuri și 10 felii de salam. Oh, the horror...

Dacă organizezi o petrecere de Revelion la tine acasă, asigură-te că aveți destul combustibil pentru ca party-ul să continue până la miezul nopții și dincolo de el. Dacă ai nevoie de puțină inspirație, citește articolul nostru și descoperă:

  • Cum estimezi cantitatea de mâncare;
  • Care sunt mâncărurile speciale cu care merită să te răsfeți de Revelion;
  • Ce alimente ar fi mai bine să eviți;
  • Ce aperitive de petrecere pot ajuta cu mahmureala de a doua zi;
  • Idei simple care impresionează oaspeții.

Găsești răspunsurile mai jos, alături de alte tactici și trucuri utile pentru un party peste măsură de savuros și spumos!

1. Orice ar fi, nu sări peste proteină: umple platoul cu ouă umplute

Printre atâția carbohidrați și zaharuri – chipsuri, pâine, dulciuri, alcool – ouăle sunt supereroul care salvează glicemia și calitatea somnului de după petrecere. Unde mai pui că e un preparat clasic, îndrăgit de multă lume, și destul de ușor de făcut. Click aici pentru o mulțime de rețete de ouă umplute.

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

2. Oferă un aspect nobil aperitivelor cu un platou etajat

Oricât de elegantă sau de casual e petrecerea ta, poți pune un “WOW” pe buzele invitaților tăi, fără mare efort. Un platou etajat cum sunt cele de aici e un cadou pe care merită să ți-l faci în acest sezon. Îl poți folosi la orice ocazie, pentru aperitive, prăjituri, fursecuri, mini-sandvișuri sau fructe.

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

3. Calculează cantitatea de mâncare în funcție de numărul de invitați

Nu sună extraordinar, dar e o idee foarte bună ca să nu rămâi fără mâncare și să eviți risipa de alimente. Dacă plănuiești să servești fel principal și desert pe lângă aperitive, te poți ghida după această recomandare: un total de aproximativ 500 de grame de mâncare per persoană ar trebui să fie suficient. Pentru un party cu aperitive și finger foods, poți calcula minim 6 bucăți, maxim 12 bucăți de persoană.

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

4. Acordă atenție dietelor speciale (vegetariene, fără gluten etc)

Chiar dacă știi că oaspeții tăi nu sunt pretențioși și nu au cerințe culinare speciale, nu strică să te pregătești cu 1-2 rețete de rezervă: e posibil ca cineva să aducă un oaspete surpriză sau să își dorească pur și simplu să mănânce mai lejer.

Tradiționala și eterna salată de vinete (cu sau fără maioneză) rămâne în topul preferințelor petrecăreților de orice vârstă. Click aici pentru rețete clasice și deosebite de salată de vinete.

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

5. Alege mâncăruri care ameliorează efectele mahmurelii de a doua zi

Nu e o știință exactă, dar experții în sănătate confirmă că există alimente care pot contracara expresiile uzuale de a doua zi, precum „Mai avem aspirină?” sau „Nu mai beau niciodată!”. Pune pe masă alimente bogate în proteine de calitate sau acizi grași sănătoși: ouă umplute, aperitive cu somon afumat, icre, brânzeturi slabe (de ex, biluțe de mozzarella light), pastă de ton, iaurt grecesc, castraveciori murați, avocado, sparanghel, nuci și un platou cu fructe din belșug: banane, afine, portocale.

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

6. Pentru o notă sofisticată: „DA” la caviar, „NU ORICUM” la stridii

E foarte simplu să introduci caviarul în meniul petrecerii tale. Poți servi icrele negre la fel cum ai servi somonul afumat: pe felii de pâine baghetă, pe ouă umplute, în “pătrățele” de gofre neîndulcite sau pe blinis (mini-clătite sărate).

În comparație, stridiile au nevoie de mai multă pregătire. De la un vas cu gheață pe care să le servești, până la un cuțit pentru stridii special pentru a deschide cu ușurință cochiliile. Un alt accesoriu pe care nu trebuie să îl ignori sunt câteva boluri pentru a pune cochiliile goale după servire. Pregătește pentru ele un sos iute precum tabasco, lămâi și lime (potrivite și pentru decor) și neapărat unul sau mai multe tipuri de vin alb. Dacă bugetul îți permite, servește stridiile alături de Champagne (atenție: nu vin spumant, ci băutura originală provenită din regiunea franceză Champagne).

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

7. Asigură-te că ai suficient spumant pentru miezul nopții

Nu e petrecere de Revelion dacă nu ciocniți paharele la trecerea în noul an! Estimează necesarul de vin spumant sau Șampanie și apoi adaugă încă o sticlă. Mai bine să rămâi cu o sticlă pe plus, decât să nu ajungă în toate paharele.

Pentru invitații care nu consumă alcool, poți alege un cidru de Normandia sau chiar vinuri spumante nealcoolizate. Orice fel de băutură festivă ai alege, nu uita să o păstrezi la rece până în momentul servirii. Dacă nu ai loc în frigider, poți pur și simplu să scoți sticlele pe terasă sau pe balcon cu 1-2 ore înainte de miezul nopții.

8. Cireașa din pahar: întâmpină invitații cu cocktailuri făcute de tine

Când zicem că ai putea să-ți faci o stație de cocktailuri, nu trebuie să te gândești la ceva complicat. Ai nevoie doar de o masă și câteva accesorii. Primul pe listă: un set de preparat cocktailuri. Cel pe care ți-l recomandăm noi, de la KitchenCraft, include shaker-ul, pahărelul pentru măsurat volumul băuturilor, 2 pahare de sticlă pentru servire, lingură pentru amestecat și cuțit special pentru tăiat citrice, căpșuni și orice alte ingrediente speciale folosești.

Ca lucrurile să fie cât se poate de ușoare, setul conține și o broșură cu rețete de cocktailuri. Răsfoiește-o dinainte, alege câteva rețete pe care ai vrea să le faci și cumpără băuturile și ingredientele necesare.

Un aparat SodaStream pentru carbogazificat apa e un ajutor excelent la făcut Spritz, cocktailuri efervescente sau băuturi răcoritoare non-alcoolice. Când rămâi fără apă acidulată, doar umpli sticla SodaStream cu apă de la robinet, filtrată, o atașezi la aparat și apeși pe buton: țțțsssss! Aparatul nu necesită baterii, nici electricitate, e compact, ușor și îl poți muta oriunde.

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

9. Pune apă proaspătă pe masă, la îndemâna tuturor

Fă un favor tuturor – ție, invitaților tăi, conlocuitorilor planetei – și nu cumpăra sticle de plastic de unică folosință. Chiar și pentru faptul că nu poți pune PET-uri pe aceeași masă cu platouri de servire etajate și elegante. Alternativa e chiar mai economică și mai confortabilă: un recipient de filtrare a apei de la robinet.

Fie o carafă elegantă (deși va trebui să o reumpli de mai multe ori în timpul petrecerii), fie un sistem de filtrare montat direct pe robinet. Nu există riscul să rămâi fără apă plată: atâta timp cât apa curge la robinet, vei avea de băut, curată și cu gust proaspăt și minunat. Și petrecerea va dura mai mult.

10-idei-de-organizare-pentru-meniul-de-revelion

10. Pregătește gustări potrivite pentru noaptea târziu (sau dimineața devreme 😊)

Un truc venit de la wedding planners: de la o anumită oră (târzie), majoritatea invitaților vor alege o felie de pizza în detrimentul unei bruschete sofisticate cu icre negre.. Poți opta pentru niște nuggets de pui, mini-foietaje sau mini-pizza congelate, încălzite rapid în friteuza cu aer cald, în cuptor sau la microunde. Ar fi bine să eviți topping-urile, sosurile, ingredientele lichide care pot curge pe haine, mochetă, canapea.

Nu în ultimul rând, ia în considerare faptul că invitații tăi pot aduce propriile creații culinare de pus pe masa de petrecere. E bine să ai câteva platouri spălate, uscate și pregătite să primească mâncăruri și prăjituri surpriză.

Dacă îți dorești să primești oaspeții într-un cadru cât se poate de festiv și elegant, îți recomandăm articolul despre aranjarea mesei festive. Distracție plăcută! 😊

Alte produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: