• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Mere cu caramel

Mere cu caramel

Caramelul de casă este uimitor şi în combinaţie cu merele fac un desert mult mai sănătos de împărţit copiilor care te vor colinda sau vor veni în vizită în perioada Halloweenului. Te poţi juca cu decorarea acestora şi poţi adăuga orice alte dulciuri îţi plac pe post de decoraţiune. Sunt surprinzător de uşor de făcut şi vor arată genial.

Ai nevoie de:

  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • 150 gr de unt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 350 ml sirop de caramel
  • 8 mere proaspete
  • bomboanele preferate zdrobite sau decoraţiuni de sezon – opţional
  • colorant alimentar - opţional
  • 8 beţişoare de lemn
  • termometru
  • hârtie pergament
  • tavă înaltă
  • spaţiu în frigider pentru tavă

Mod de preparare

Pas 1 - Pregăteşte merele: spălat, uscat şi bastonaşele înfipte în locul codiţei. Zdrobeşte bomboanele.

Pas 2 - Căptuşeşte tava cu hârtia pergament şi pune-o la frigider să se răcească.

Pas 3 - Într-o cratiţă combină zahărul, laptele, untul, siropul de caramel şi sarea. Găteşte la foc mediu şi amestecă constant până când compoziţia ajunge la 245 de grade C. Termometrul te va ajuta să nu depăşeşti această temperatură. Acum este cazul să adaugi colorant la caramel (doar dacă doreşti).

Pas 4 - Ia un măr şi ţinându-l de beţişor înmoaie-l până la ¾ din înălţime în sosul de caramel şi roteşte-l încet astfel încât caramelul să se prindă uniform de suprafaţa acestuia. Scutură uşor surplusul de caramel, apoi rostogoleşte-l prin bomboanele sfărmate sau alte decoraţiuni.

Pas 5 - Aşează mărul pe tava din frigider. Repetă cu celelalte mere. 

Sfaturi

Amestecarea caramelului se face numai cu o lingură de lemn sau o spatulă care poate rezista la temperaturi înalte (silicon).

Ca să verifici consistenţa caramelului, la atingerea temperaturii maxime recomandate ia cu un vârf de lingură puţină compoziţie şi las-o să cadă într-un bol cu apă rece, scurge apa şi verifică consistenţa caramelului. Ar trebui să nu se mai lipească de degete, dar să fie maleabil.

Încearcă să nu întinzi caramelul pe marginile cratiţei când amesteci merele. Dacă totuşi ai atins marginea cratiţei cu caramel nu îl dezlipi şi amestecă înapoi în compoziţie. Vor rămâne tari şi vor strica consistenţa cremoasă a caramelului. 

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: