Poate cel mai important obiect dintr-o bucătărie este cuțitul. De la celebrul cuțit al bucătarului până la cuțitul ondulat sau satârul chinezesc, fiecare are un rol precis și esențial în bucătărie.
Dacă vrei să-ți echipezi bucătăria fără mari bătăi de cap și la un preț bun, alege un set de cuțite cu suport. În funcție de model, vei putea avea tot ce-ți trebuie pentru gătitul de zi cu zi: cuțitul bucătarului, cuțit pentru fructe și legume (cuțit pentru decojit), cuțit zimțat pentru pâine, cuțit pentru feliat sau cuțit pentru filetat.
Dacă îți dorești eficiență, rezistență și durabilitate, investește în cuțite profesionale și folosește regulat un masat profesional, o piatră de ascuțit sau descoperă mai jos "cel mai bun ascuțitor de cuțite din lume."
Cele mai răspândite materiale pentru lama cuțitelor de bucătărie sunt: oțelul inoxidabil, oțelul carbon și ceramica. Oțelul carbon e mai dur și ascuțirea se face mai rar, oțelul inoxidabil este foarte rezistent la pete și rugină, ceramica rămâne ascuțită mai mult timp, dar are nevoie de o îngrijire mai delicată și mai atentă decât materialele metalice.