8 SETARI DE MACINARE
La Specialista Arte este echipat cu o rasnita integrata cu 8 setari de macinare si 2 filtre pentru cantitati diferite de pudra de cafea.
Filtrul pentru 1 ceasca permite o cantitate de pana la 12g de pudra de cafea si este potrivit pentru un singur espresso sau o singura cafea.
Filtrul pentru 2 cesti permite o cantitate de pana la 20g de pudra de cafea si este potrivit pentru doua cesti de cafea, o cafea dubla cu aroma puternica sau pentru utilizarea unor boabe de cafea usor prajite.
Setati doza potrivita de cafea rotind selectorul de dozare in etape, incepand de la cantitatea minima, pana cand ati atins semnul indicat in interiorul filtrului. Ambele filtre au un singur perete, exact ca cele folosite de un barista profesionist in cafenele. Daca sunteti pasionat de cafea, acestea sunt optiunea preferata, deoarece permit un control mai mare al extractiei, iar rezultatul este o bautura cu corp plin si care surprinde toate aromele boabelor de cafea.
TEHNOLOGIA ACTIVE TEMPERATURE CONTROL
Tehnologia “Active Temperature Control” mentine temperatura apei pe parcursul intregului proces de preparare a cafelei, pentru a garanta o extractie optima si un rezultat ideal in ceasca.
Fiecare tip de cafea are nevoie de o temperatura dedicata pentru a extrage cele mai bune arome. Cele 3 temperaturi oferite de La Specialista Arte permit alegerea temperaturii ideale a apei utilizate in procesul de infuzare, in functie de boabele de cafea alese. Temperatura selectata ramane stabila in timpul procesului de preparare pentru o extractie optima a cafelei.
Cele 3 setari de temperatura corespund intervalelor 92° / 94° / 96°C. Acestea sunt temperaturile apei din interiorul thermoblock-ului si sunt diferite de temperatura bauturii din ceasca sau de temperatura masurata atunci cand bautura curge din portfiltru.
PREINFUZIE DINAMICA
Preinfuzia este dinamica, deoarece durata acestui procedeu este adaptata la densitatea dozei de cafea, pentru a se asigura ca intreaga suprafata este umeda si uniforma. Acest lucru contribuie la realizarea unei extractii perfecte, de fiecare data.