• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Rețete de aperitive, feluri principale și desert pentru masa de Paște

Rețete de aperitive, feluri principale și desert pentru masa de Paște

Pe măsură ce Paștele se apropie și familiile se reunesc, bucătăria devine inima casei, plină de activitate și de arome irezistibile. Dacă ești în căutare de inspirație culinară pentru sărbători, ți-am pregătit o selecție de rețete de Paște care au trecut testul timpului, transmise din generație în generație, și care continuă să aducă bucurie în jurul meselor.

Idei de aperitive pentru masa de Paște

Rețete de aperitive, feluri principale și desert pentru masa de Paște

Masa de Paște este poate cea mai tradițională dintre mesele de sărbătoare ale anului. Oricât de creativ ești în bucătărie, oaspeții se așteaptă, de obicei, să găsească preparatele pe care le cunosc și le iubesc.

Asta nu înseamnă că nu poți să le dai o notă modernă și gourmet! Cele mai ofertante din acest punct de vedere sunt aperitivele pentru masa de Paște.

Ouă vopsite

Ouăle colorate sunt sinonime cu masa de Paște. Puse alături de ridichi și ceapă verde, ouăle fierte sunt gustoase și foarte nutritive, deci, o alegere excelentă pentru aperitivele de Paște.

Cei care urmează o dietă vegană se pot bucura din punct de vedere vizual de acest simbol al Paștelui: ouăle vopsite pot fi înlocuite cu tradiționalele ouă încondeiate din lemn, ghirlande cu ouă decorative și alte decorațiuni în formă de ou.

Ouă umplute

Dacă îți place mai mult să ciocnești ouăle de Paște decât să le mănânci, transformă-le într-un aperitiv elegant și delicios. Sunt foarte simplu de făcut și foarte versatile: le poți umple cu pastă de ton, avocado, cremă de brânză, pate de ficat.

Pentru o umplutură cât mai fină, folosește un robot de bucătărie sau un tocător electric. Decorează ouăle umplute cu frunze de pătrunjel, mărar sau chives, pentru mai multă prospețime și un aspect atractiv.

Drob de Paște

Rețetele pentru masa de Paște includ, fără îndoială, drob tradițional. Ne place să glumim că oamenii se împart în două categorii: cei care iubesc drobul și care cei nici nu vor să-l guste. Pentru aceștia din urmă există drobul vegetarian, cu ciuperci, un preparat pe cât de hrănitor, pe atât de delicios. Pentru rezultate excelente, folosește o mașină de tocat pentru a mărunți carnea, ciupercile și verdețurile.

Rețete de aperitive, feluri principale și desert pentru masa de Paște

Salata de boeuf

Știi care sunt întrebările preferate ale românilor?

1. “Ce faci de Revelion?”

2. “Salată de boeuf cu sau fără mazăre?” 😊

Dintre aperitivele de Paște, salata de boeuf este cea mai controversată. Dincolo de “mazărea discordiei”, intră adesea în discuție și tipul de carne folosit în rețetă.

Deși “boeuf” în limba franceză înseamnă “vită”, românii preferă adesea să folosească bucățele de pui pentru o salată mai ușoară (un fel de salată a la russe sau salată Olivier) din punct de vedere al gustului, dar și caloric.

Cauți o rețetă de salată de boeuf dietetică sau tradițională? Sau ai nevoie de puțină inspirație pentru a decora salata? Click aici pentru a găsi câteva zeci de rețete de salată de boeuf.

Ruladă de carne

Nu e primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la ce punem pe masa de Paște. Dar e o modalitate excelentă de a aduce un element modern și inedit în cadrul tradițional culinar.

Rulada de carne poate fi o alternativă distinsă la drobul de miel și o poți prepara în fel și chip, folosind carnea și umpluturile care vă plac. Iată câteva idei de rulade aperitiv!

Feluri principale pentru masa de Paște

Nu exagera cu aperitivele de Paște, acestea au rolul de a deschide apetitul pentru adevărata vedetă a mesei festive: felul principal.

Ciorbă de miel

Nu sări peste ciorba de Paște! Are toate calitățile unei mâncăruri de excepție: savuroasă, hrănitoare, proaspătă și sănătoasă.

Ciorba de miel se acrește cu borș, oțet sau lămâie, se aromatizează cu leuștean sau tarhon și este plină ochi de verdețuri de primăvară: ștevie, lobodă, măcriș, leurdă untișor. Mai bine de-atât nu se poate!

Descoperă rețetele de ciorbă de miel!

Friptură de miel

Nicio sărbătoare de Paște nu este completă fără o friptură suculentă de miel. Îmbogățit cu ierburi aromatice și usturoi și copt într-o tavă pentru friptură, acest preparat fraged este un favorit al meselor în familie.

Stufat de miel

Stufatul este o idee foarte bună pentru cei care iubesc mâncărurile mai suculente sau pentru bucătarii începători care se tem să nu le iasă friptură uscată. De fapt, putem să ne gândim la stufat ca la friptură de miel coaptă într-un sos roșu cu multă verdeață de sezon. O nebunie!

Îți recomandăm să folosești un vas tagine marocan pentru a găti acest preparat în cel mai fraged și suculent mod posibil!

Descoperă aici rețete de stufat de miel, stufat de iepure sau stufat de pui.

Sarmale

Sarmalele fac parte din ADN-ul nostru, asta e clar. Nu sunt un fel de mâncare specific doar românilor, dar nici nu ne interesează. Noi le-am făcut ale noastre.

Le-am umplut cu diverse compoziții de carne de porc și vită, ciuperci, orez cu legume.

Le-am învelit cu diverse frunze, de varză, ștevie și viță de vie.

Le-am făcut mari cât o zi de Post sau mititele cât o îmbucătură perfectă.

Le-am fiert în vase cocotte de fontă, cu capac, și le-am transformat într-o mâncare PERFECTĂ.

Nu le ignora în pregătirile pentru Paște, căci toată lumea le va duce dorul.

Descoperă aici câteva rețete de sarmale numai bune de urmat!

Deserturi pentru masa de Paște

Prăjituri și cozonaci, celor dragi să le tot faci! Aceasta este mantra noastră de sărbători și, sincer vă zicem, toată lumea e de acord cu ea! 😊 Iată ce deserturi formidabile se pregătesc să cucerească masa de Paște!

Pască

Pasca tradițională cu aluat de cozonac rămâne preferata românilor pentru că îmbină perfect coca pufoasă și aromată cu o umplutură bogată și dulce, ceva de vis!

Chiar și pentru cei care nu vor să exagereze cu caloriile, pasca este probabil cea mai potrivită alegere dintre deserturile de Paște. Este bogată în proteine și redusă în carbohidrați, mai ales dacă mergi pe varianta tot mai populară de pască fără aluat.

Ba chiar poți reduce semnificativ zahărul adăugat din rețete. Profită de dulceața naturală a stafidelor și a fructelor uscate și bucură-te fără remușcări de acest desert tradițional de Paște.

Cozonac

Ce mai e de spus despre cozonac, invitatul nelipsit de la orice sărbătoare, simbolul meselor în familie, tentația supremă de pe masa festivă? Nimic altceva decât: spor la frământat!

Dar stai, că până și frământatul îl poți lăsa în seama unui mixer de bucătărie. La fel și spuma de albușuri, crema fină de gălbenușuri sau umplutura decadentă de ciocolată.

Oricine poate prepara un cozonac perfect. Tot ce-ți trebuie este o rețetă foarte bună:

Rețete de aperitive, feluri principale și desert pentru masa de Paște
Cozonac cu maia și cremă de lapte condensat

Torturi și prăjituri de Paște

Nu ai disponibilitatea și timpul necesare pentru a prepara un aluat dospit? Sau pur și simplu ești adeptul unor deserturi mai fine și mai cremoase? Foarte bine, pentru că ai numeroase variante de prăjituri și torturi fine, aromate, însiropate, răcoroase.

Paștele este mult mai ofertant din acest punct de vedere decât sărbătorile de iarnă, pentru că ai acces la mai multe fructe proaspete, de sezon. O prăjitură lejeră cu căpșuni, afine sau cireșe încheie perfect un festin bogat în ouă, friptură și sarmale.

Dar să nu neglijăm minunatul tort de morcovi care face furori printre pofticioși. Carrot cake are avantajul de a putea fi decorat în fel și chip: cu morcovi din marțipan, iepurași de ciocolată, nuci întregi sau măcinate, coajă de portocală sau citrice confiate.

Sfaturi pentru a crea o atmosfera festivă în jurul mesei de Paște

Nu doar mâncărurile contribuie la spiritul de sărbătoare. Folosește aceste trucuri pentru a aduce și mai mult farmec zilelor speciale:

  • Decorează masa cu flori: lalele, narcise, zambile și bujori sunt alegeri potrivite.
  • Folosește veselă elegantă și platouri cu capac de sticlă pentru a servi prăjiturile sau creează un mini candy bar.
  • Folosește fețe de masă în culori pastelate și șervețele cu imprimeu tematic de Paște.
  • Creează o atmosferă plină de viață încurajând invitații să împărtășească amintirile, tradițiile sau rețetele preferate de Paște.
  • Totul e mai festiv cu muzică în surdină: pune muzică clasică sau melodii instrumentale ușoare și vesele.

Urmează rețetele și sfaturile noastre și ai toate șansele să creezi un eveniment încântător pentru întreaga familie și pentru oaspeți. Să aveți un Paște plin de râsete, dragoste și delicii culinare senzaționale!

Alte produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: